Danskerne får 25,7 mia. tilbage i skat

I morgen lander en milliardstor pengeindsprøjtning på danskernes bankkonti i overskydende skat.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Skat­testy­rel­sen oplyser, at de fra i morgen påbegynder udbetalingen af overskydende skat på i alt 25,7 mia. kr. Det svarer til 6.600 kr. i gennemsnit pr. person. Langt hovedparten af pengene lander på danskernes bankkonti i morgen fredag.

I morgen lander en milliardstor pen­ge­ind­sprøjt­ning på danskernes bankkonti i overskydende skat. Pengene falder helt sikkert på et tørt sted for en del danskere, som de seneste par år har måtte tære på opsparingen i en dyrere tid. Også selvom der i bund og grund er tale om ens egne penge, som man har betalt for meget i skat sidste år.

Selvom de fleste danskere skal have penge tilbage i skat, så er der også en del danskere, som skal betale mere i skat, hvilket udgør 6,7 mia. kr. Det betyder, at danskerne som helhed står til at få 19 mia. kr. netto ind på kontoen. Nettobeløbet på de 19 mia. kr. er nogenlunde på niveau med sidste år, men dog højere end årene forud, hvor det har ligget på omkring 10-12 mia. kr.

Hvis det er gået i glemmebogen at få tjekket årsopgørelsen, så har man stadig tid endnu, selvom Skat­testy­rel­sen er begyndt at udbetale overskydende skat. Man kan nemlig frem til 1. maj nå at rette i årsopgørelsen, hvis det er nødvendigt. Her kan man i samme ombæring bruge anledningen til også at tjekke forskuds­op­gø­rel­sen for 2024.

Mange danskere har god grund til at kaste et ekstra blik på forskuds­op­gø­rel­sen for 2024. En del boligejere har i dag øgede renteudgifter, som kan trækkes fra i skat, mens betalingen af grundskyld er flyttet ind på forskuds­op­gø­rel­sen. Samtidig er der i dag ca. 30.000 flere i arbejde i Danmark end for et år siden, så hvis ens indkomst er ændret, så er det en god ide at få rettet forskuds­op­gø­rel­sen. Herudover kan det også være, at man har fået længere eller kortere på arbejde, eller ganske enkelt arbejder færre dage hjemme i takt med at corona hører fortiden til. På den måde sikrer man sig en så korrekt løbende skattebetaling som muligt.

Relaterede artikler