Beskæftigelsen i ny rekord

Beskæftigelsen starter 2024 med at sætte ny rekord. Det er en meget imponerende fremgang, som vi har set.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen steg med 3.860 personer i januar, når der tages højde for sæson. Beskæftigelsen slår dermed ny rekord med nu 3.009.000 lønmodtagere i arbejde.

Beskæftigelsen starter 2024 med at sætte ny rekord. Det er en meget imponerende be­skæf­ti­gel­ses­frem­gang, som vi har set i Danmark. Den gode start på 2024 kommer efter et stærkt 2023, hvor mere end 30.000 flere kom i arbejde.

Under overfladen på dagens tal er en stor del af jobfremgangen dog drevet af det offentlige. Således steg antallet af lønmodtagere i det offentlige med 2.500 i januar, mens den steg med 1.400 i det private. Men uanset hvad, så er der fremgang i begge sektorer, hvor fremgangen i den private beskæftigelse er et bedre udtryk for det underliggende behov for arbejdskraft i dansk økonomi.

Mere friske tal for antallet stil­lings­op­slag viser desuden en fortsat pæn efterspørgsel efter arbejdskraft. Ifølge Jobindsats var der samlet 48.400 ledige stillinger at vælge mellem for jobsøgende danskere i februar. Og antallet er vokset gennem de seneste fire måneder, når der tages højde for sæson. I løbet af de seneste fire måneder er det samlede antal af ledige stillinger vokset med 10%.

Mange tal har i lang tid peget i retning af en blød landing for dansk økonomi. Og dagens stærke be­skæf­ti­gel­ses­tal er absolut ingen undtagelse, som dårligt nok ser ud til at lande overhovedet. Ar­bejds­mar­ke­det har været en stor succeshistorie det seneste lange stykke tid og trodset en tid med modvind fra høj inflation, ren­testig­nin­ger og økonomisk usikkerhed. Imponerende.

Relaterede artikler