6.581 solgte elbiler i april

Salget af elbiler nærmer sig hastigt halvdelen af det samlede bilsalg. Privatleasing er samtidig vundet mærkbart frem det seneste år.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra De Danske Bilimportører viser, at der i april blev solgt 6.581 nye elbiler. Dermed udgør elbilerne 43% af det samlede salg af nye personbiler i april. Det er noget højere end samme måned sidste år, hvor andelen var lige under 30%. Ser vi i forhold til de seneste måneder er niveauet dog nogenlunde uændret. En ny bil tæller som solgt i statistikken, når den er indregistreret, og ikke ved indgåelsen af købsaftalen.

Salget af elbiler nærmer sig hastigt halvdelen af det samlede bilsalg. Efter en sløv start på året for elbiler, som følge af skatteteknik, så kører elbilsalget igen på skinner, og ligger endda noget højere end på samme tid sidste år.

I april blev der i alt solgt 15.323 nye personbiler. Det er 10% færre end i marts. Det er dog ikke usædvanligt med et lavere bilsalg i april, og tager vi højde for sæson, så er der underliggende tale om en noget mindre tilbagegang. Ser vi på bilsalget over de første fire måneder af året, så ligger salget dog omkring 1% højere end på samme tid sidste år.

Det samlede bilsalg har kørt lidt hakkende rundt i indkørslen. Men som året er skredet frem er bilsalget blevet bedre, og ligger nu nogenlunde på samme niveau, som vi så på samme tid sidste år. Privatleasing er samtidig vundet mærkbart frem det seneste år i takt med, at der særligt på elbiler har været usikkerhed på prisen.

I april udgjorde privatleasing 30% af salget af nye personbiler, hvilket er en fremgang fra en andel på ca. 17% i april sidste år. Fremgangen for privatleasing finder sted i en tid med usikkerhed om priserne på elbiler, hvilket på sin vis giver god mening. Når man privatleaser en bil, overlader man i princippet usikkerheden om værditabet på bilen til lea­sings­el­ska­bet, hvilket skaber større sikkerhed i pri­va­tø­ko­no­mi­en for den enkelte.

Relaterede artikler