12.003 solgte personbiler i februar

Bilsalget får mere medvind i februar efter en sløv start på året.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt 12.003 nye personbiler i februar, når der tages højde for sæsonudsving. Det er en stigning i forhold til januar på 22%. Sammenligner vi med februar sidste år, viser tallene et lille fald på 3%. En ny bil tæller som en handel, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget får mere medvind i februar efter en sløv start på året. Det er dog ikke helt overraskende, da skatteteknik var med til at bremse salget af elbiler i januar. Bilsalget kører altså igen i det spor, som vi også var vidne til sidste år. Det er dog stadig et bilsalg, som er et godt stykke fra det, som det leverede før corona. Mere positivt kører salget af elbiler igen på skinner, og fylder næsten halvdelen af det samlede bilsalg.

Antallet af solgte elbiler lyder på 4.976 i februar. Det betyder, at elbilerne udgjorde 44% af det samlede bilsalg i februar. Det er væsentligt højere end i januar, hvor de eldrevne biler udgjorde 35% af bilsalget. Set over hele 2023 lød denne andel på 36%, mens elbiler stod for blot 21% i 2022.

En stigning i bundfradraget i re­gi­stre­rings­af­gif­ten på elbiler trådte i kraft den 1. februar i år. Det kan betyde, at flere potentielle købere har udskudt købet af ny elbil. Det kan have været med til at løfte det salget af biler i februar.

I tillæg har der været prisfald på biler i den seneste tid, hvor der også godt kan være lidt mere i sigte. I hvert fald hvis bil­for­hand­ler­nes egne forventninger skal stå til troende. 36% af bil­for­hand­ler­ne vurderer i de seneste tal, at deres la­ger­be­hold­ning er for stor, mens 20% forventer at sænke priserne i de kommende tre måneder. Det kan måske også holde nogle købere tilbage i håb om lavere priser forud. 43% af bil­for­hand­ler­ne indikerer dog, at de allerede har sænket priserne i de foregående tre måneder.

Relaterede artikler