1,95 mio. turistovernatninger i januar

Danske overnatningssteder er populære, og i januar var der rekordmange overnatninger.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i januar var 1,95 mio. turi­stover­nat­nin­ger på landets hoteller, feriehuse, campingpladser, vandrerhjem og feriecentre. Det er 3% højere end samme tid sidste år, og dermed rekordhøjt for en januar måned.

Danske over­nat­nings­ste­der er populære. I det regnestykke er januar ingen undtagelse, hvor der var rekordmange overnatninger. De stærke over­nat­nings­tal fortsætter altså ganske ufortrødent i 2024, og kommer i forlængelse af, at der var mere end 60 mio. overnatninger sidste år på bl. a. hoteller og feriehuse. Det tegner derfor lyst til at blive endnu et godt år på over­nat­nings­fron­ten rundt om i landet.

Det er især hotellerne, som trækker antallet af overnatninger i januar, hvilket giver god mening, da vi er udenfor højsæsonen. 980.000 overnatninger var der på hotellerne i januar, hvilket også er rekordhøjt for en januar måned. Men de øvrige aktører klarer sig også ganske glimrende.

I modsætning til overnatninger i danske feriehuse, så står danske overnatninger for flertallet på hoteller, campingpladser, feriecentre og vandrerhjem. Omkring 60% af over­nat­nin­ger­ne i både 2023 og starten af 2024 er således foretaget af danskere, mens det primært er tyskere, som står for den resterende del af over­nat­nin­ger­ne.

Der findes ikke bookingtal for hoteller, campingpladser, feriecentre og vandrerhjem, men hvis vi skeler til bookingtallene for antal bookede uger i danske feriehuse i 2024, så ser det ud til, at også i år kommer til at byde på travlhed. Ved udgangen af januar var der i alt booket næsten 385.000 husuger til den resterende del af 2024, hvilket er 6% højere end på samme tidspunkt sidste år. Det vidner om, at 2024 kan vise sig lige så stærk på antallet af overnatninger som 2023 og 2022.

Relaterede artikler