Stabilt salg i detailbutikkerne

Detailsalget er stabiliseret. Efter kraftige fald i 2021 og 2022 har salget gennem 2023 mest af alt bevæget sig sidelæns. De solgte mængder i detailbutikkerne ligner det, som der var gældende inden coronakrisen.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget var uændret i september i forhold til august. Salgstallene er korrigeret for prisændringer, sæsonudsving og handelsdage.

Detailsalget er stabiliseret. Efter kraftige fald i 2021 og 2022 har salget gennem 2023 mest af alt bevæget sig sidelæns. De solgte mængder i de­tail­bu­tik­ker­ne ligner det, som der var gældende inden coronakrisen.

Det er ret fornuftigt set i lyset af udfordringer som stigende priser, renter og generel usikkerhed for økonomien. Men detailsalget holder sig altså fornuftigt oppe, hvilket skyldes høj beskæftigelse og en pæn opsparing samlet set hos danskerne.

Rekordmange er i beskæftigelse i Danmark. Senest har løn­mod­ta­ger­be­skæf­ti­gel­sen rundet 3 mio. personer, hvilket aldrig tidligere er set. Det holder en hånd under salget i butikkerne. Samtidig har danskerne rekordmange penge stående på bankkontiene i polstring.

Detailsalget i september blev trukket op af andre forbrugsvarer, mens salget af beklædning og fødevarer faldt.

Relaterede artikler