Pensionsindbetalingerne sætter rekord i 2022

Danskerne satte i alt 147 mia. kr. ind på deres pensionsordninger i 2022.

Historisk få skilsmisser i Danmark

Nye tal fra Forsikring og Pension viser, at danskerne i alt satte 147 mia. kr. ind på deres pen­sions­ord­ning i 2022 svarende til en stigning på 7,1 mia. kr. i forhold til 2021. Det er det højeste beløb i statistikkens levetid, som går tilbage til 2002.

Danskerne satte et rekordstort beløb til side til deres alderdom sidste år, hvor der tikkede næsten 150 mia. kr. ind. I løbet af 2022 er der kommet omkring 60.000 flere i arbejde, mens også lønningerne har haft pil op. Det bidrager til at løfte de samlede indbetalinger til pension.

At danskernes pen­sions­ind­be­ta­lin­ger stiger år efter år, er ikke noget nyt fænomen, da de seneste år også har budt på fremgang i ind­be­ta­lin­ger­ne. Danskernes pen­sions­ind­be­ta­lin­ger bliver nemlig i overvejende grad udregnet som en procentdel af lønnen, og derfor giver det god mening, at pen­sions­ind­be­ta­lin­ger­ne stiger i takt med, at lønningerne peger opad, og der er kommet flere i beskæftigelse.

Ser vi på 2023, så vil danskerne fortsat betale ind på pen­sions­op­spa­rin­gen. Lønningerne peger opad, og det vil i sig selv øge pen­sions­ind­be­ta­lin­ger­ne. Vi forventer dog, at der ligger et be­skæf­ti­gel­ses­fald og venter, og det kan så trække lidt den anden vej.

Relaterede artikler