Ny overnatningsrekord i danske feriehuse og hoteller i 2022

Det har i sandhed været tillokkende at drage på ferie i Danmark.

Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Dugfriske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i november var 0,8 mio. overnatninger i danske feriehuse. Samlet for året betyder det, at der har været i alt 22,7 mio. overnatninger, og selvom vi endnu mangler tal for december, så slår 2022 allerede det rekordhøje 2021, hvor der var i alt 21,8 mio. overnatninger.

Antallet af ho­te­lover­nat­nin­ger byder også på et rekordhøjt antal på trods af, at vi også her mangler tal for december. I årets første 11 måneder har der i alt været 17,3 mio. overnatninger. Seneste rekord er fra 2019 som i alt bød på 17,1 mio. overnatninger.

Både danske feriehuse og hoteller slår over­nat­nings­re­kord i 2022. Det har i sandhed været tillokkende at drage på ferie i et dansk sommerhus eller overnatte på et dansk hotel, og det kan vi konstatere til trods for, at vi endnu mangler over­nat­nings­tal for december. Rekorden er især kommet i hus på baggrund af, at mange udenlandske gæster igen vender snuden mod Danmark, når der skal holdes ferie.

Ser vi fremad på 2023, så indikerer booking-tallene, at i år ikke bliver lige så brandvarmt som i 2022 for landets fe­ri­e­hus­ud­le­je­re. Ved udgangen af november er der booket i alt 207.904 hus-uger i 2023. Det er 16% færre i forhold til samme tidspunkt sidste år. Mange har dog ikke planlagt ferie endnu, så meget kan nå at ændre sig i de kommende måneder. Også for hotellerne kan 2023 blive mere udfordrende, for den højere inflation, anført af højere priser på fødevarer og energi, rammer også hotellerne, mens en mere generel afmatning også kan smitte negativt af på antallet af overnattende gæster.

Relaterede artikler