Lidt færre langtidsledige personer

Der er ekstremt få langtidsledige personer. Det er på alle måder gode nyheder og statuerer, at arbejdsmarkedet står et stærkt sted. Der rekordmange i arbejde, ledigheden er fortsat lav, og det er med til at holde antallet af langtidsledige i ave.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) viser, at antallet af langtidsledige personer faldt med lidt mere end 100 personer i august. Der er i dag 15.304 langtidsledige personer i Danmark. Langtidsledige er defineret ved, at man har været ledig i mindst 80% af tiden indenfor de seneste 12 måneder.

Historisk ligger lang­tids­le­dig­he­den ekstremt lavt. Antallet af langtidsledige personer toppede under coronakrisen med knap 44.000 og lå før coronakrisen på omkring 26.000 personer. I øjeblikket holder den sig tæt på blot 15.000 personer - vildt imponerende.

Der er ekstremt få langtidsledige personer. Det er på alle måder gode nyheder og statuerer, at ar­bejds­mar­ke­det står et stærkt sted. Der rekordmange i arbejde, ledigheden er fortsat lav, og det er med til at holde antallet af langtidsledige i ave. Ar­bejds­mar­ke­det fortsætter de yderst fornuftige takter.

De stærke toner fra ar­bejds­mar­ke­det og den høje beskæftigelse er med til at holde lang­tids­le­dig­he­den lav. Beskæftigelsen slår rekord den ene rekord efter den anden. Beskæftigelsen er tæt på et runde svimlende 3 mio. lønmodtagere i arbejde med de aktuelle 2.997.300 personer. Dybt imponerende. Farten på ar­bejds­mar­ke­det ser dog samtidig også ud til at løje af. Beskæftigelsen stiger ikke lige så meget som tidligere, og den overordnede ledighed har peget svagt op i næsten et år, om end den fortsat er lav.

Relaterede artikler