Elbiler fortsætter fremgangen

Bilsalget er sat op i gear. Samlet set peger alt på, at bilsalget bliver bedre i 2023 end i 2022 trods høj inflation og stigende renter. Samtidig er der en eksplosiv fremgang for bestanden af elbiler.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 11.239 nye personbiler i juli. Det svarer til en fremgang på 14% i forhold til sammen måned sidste år. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget er sat op i gear, hvor 2023 med længder overhaler 2022. Det skal dog med i betragtningen, at salget kommer fra et historisk dårligt udgangspunkt med le­ve­rings­ud­for­drin­ger sidste år. En stor del af bilsalgets fremgang i 2023 kan derfor tilskrives en opblødning i de leverance- og pro­duk­tions­ud­for­drin­ger, som prægede store dele af 2022. Samlet set peger alt på, at bilsalget bliver bedre i 2023 end i 2022 trods høj inflation og stigende renter.

Vi forventer, at denne effekt vil fortsætte med at løfte bilsalget i år. På den anden side har massiv inflation svækket danskernes købekraft, hvilket giver ringere vilkår for bilsalget. Samlet forventer vi dog, at den første effekt vil være dominerende, og at vi vil fortsætte med at se et forbedret bilsalg i år.

Samtidig fortsætter populariteten for elbiler. Elbiler udgør i dag mere end 5% af den samlede bestand og andelen er i fremgang. I juli steg salget af elbiler med 82%. Ud af det samlede bilsalg udgjorde genopladelige biltyper, elbiler og plug-in hybrid, samlet 42% af salget.

Hver 20. personbil kører i dag på el. Det lyder måske ikke af så meget, men det er en eksplosiv fremgang for bestanden af elbiler. For blot tre år siden var det 1 ud af 133 biler, der kørte forbi, som kørte på el. Nu er det 1 ud af 20.

Relaterede artikler