Detailsalget stiger for tredje måned

Salget har i den grad fundet fodfæste efter et kæmpe dyk i 2022 og er nu på niveau med før corona. Det er ganske fornuftigt i lyset af modvind fra højere priser og stigende renter. Det lagde især sidste år en dyne over danskernes økonomi.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget steg i oktober med 0,3% i forhold til måneden før. Det er tredje måned i træk med stigende salg i detailhandlen. Sammenlignet med for et år siden er detailsalget vokset med 4,5%. Salgstallene er korrigeret for prisændringer, sæsonudsving og handelsdage.

Salget i de­tail­bu­tik­ker­ne stiger for tredje måned i rap. Salget har i den grad fundet fodfæste efter et kæmpe dyk i 2022 og er nu på niveau med før corona. Det er ganske fornuftigt i lyset af modvind fra højere priser og stigende renter. Det lagde især sidste år en dyne over danskernes økonomi.

Rekordhøj beskæftigelse, højeste lønstigninger i 15 år og pæne opsparinger er med til at give stabilitet i detailsalget. Butikkerne forventer i tillæg højere omsætning den kommende tid, hvor Black Friday har gjort sit indtog.

Rekordmange er i beskæftigelse i Danmark, som senest har rundet historiske 3 mio. lønmodtagere i arbejde. Samtidig er lønningerne steget med 4,9% i 3. kvartal, som er de højeste lønstigninger siden 2008. Det sikrer danskerne fremgang i reallønnen, efter den tordnede ned sidste år med høj inflation.

I tillæg har danskerne mere end 1.200 mia. kr. stående på bankkontoen i polstring og alene i år indlånet vokset med 30 mia. kr. Det er med til at holde en hånd under salget i butikkerne.

Detailsalget i oktober blev trukket op af tøj, som steg med 1,8% i forhold til september. Samtidig steg salget af fødevarer med 1,7%. Omvendt faldt salget af andre forbrugsvarer med 1,1%.

Relaterede artikler