Detailsalget i kraftig stigning

Black Friday spiller ind, men det er ikke alene salget i november, som imponerer. De seneste fire måneders stigning i salget i butikkerne er i et størrelsesomfang, der meget sjældent er set. Meget imponerende.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget steg med 1% i november. Det er fjerde måned i træk med voksende salg i de danske detailbutikker, hvor det på de fire måneder er braget op med 9%. Sammenlignet med for et år siden er detailsalget 6% højere. Salgstallene er korrigeret for prisændringer, sæsonudsving og handelsdage.

Wow, salget i de­tail­bu­tik­ker­ne drøner frem. Black Friday spiller ind, men det er ikke alene salget i november, som imponerer. De seneste fire måneders stigning i salget i butikkerne er i et stør­rel­ses­om­fang, der meget sjældent er set. Meget imponerende.

Den kraftige fremgang for detailsalget sker simpelthen i en tid med modvind fra højere priser og stigende renter. Men rekordhøj beskæftigelse, pæne lønstigninger og store opsparinger hos danskerne samlet set giver medvind og spiller en kæmpe rolle i detailsalgets fornyede fremgang.

Fremgangen i detailsalget de seneste fire måneder er trukket op af samtlige for­brugs­grup­per. Den største stigning er indenfor andre forbrugsvarer, som er vokset med 11%. Samtidig er salget af fødevarer steget med 8%, mens tøjsalget er steget 2,4%.

Rekordmange er i beskæftigelse i Danmark, som senest har rundet historiske 3 mio. lønmodtagere i arbejde. Samtidig er lønningerne steget med 4,9% på et år, som er de højeste lønstigninger siden 2008. Det sikrer danskerne fremgang i reallønnen, efter den tordnede ned sidste år med høj inflation. I tillæg har danskerne mere end 1.100 mia. kr. stående på bankkontoen i polstring. Det er med til at holde en hånd under salget i butikkerne.

Relaterede artikler