Danske feriehuse og hoteller slår overnatningsrekord i 2022

Både feriehuse, hoteller, feriecentre og vandrerhjem har haft det bedste år nogensinde.

Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der aldrig før har været så mange overnatninger i danske feriehuse og hoteller, som der var sidste år. Samlet for året var der 23,30 mio. overnatninger i feriehusene, mens der var 18,47 mio. overnatninger i hotellerne.

Også landets feriecentre og vandrerhjem slår over­nat­nings­re­kord i 2022 med henholdsvis 4,67 mio. og 2,55 mio. overnatninger. Rosinen i pølseenden er cam­ping­plad­ser­ne, hvor der var 12,75 mio. overnatninger. Her er der tale om det højeste antal overnatninger siden 1992.

2022 har budt på en sand tsunami af rekorder for de danske over­nat­nings­ste­der. Alt lige fra feriehuse, hoteller, feriecentre og vandrerhjem har haft det bedste år målt på antallet af overnatninger nogensinde, og man må i den grad sige, at det har været populært at holde ferie i Danmark. Det er særligt de udenlandske gæsters tilbagevenden, som trækker læsset i fremgangen.

Ser vi fremad på i år, så indikerer booking-tallene, at 2023 ikke bliver nær så brandvarmt som 2022 for landets fe­ri­e­hus­ud­le­je­re, om end der ikke er tale om en markant nedgang. Ved udgangen af december er der booket i alt 272.582 hus-uger i 2023. Det er 4% færre i forhold til samme tidspunkt sidste år. Mange har dog ikke planlagt ferie endnu, så meget kan bestemt nå at ændre sig i den kommende tid. Også for den øvrige branche kan 2023 blive mere udfordrende, for den højere inflation, anført af højere priser på fødevarer og energi, rammer også her, mens en mere generel afmatning også kan smitte negativt af på antallet af overnattende gæster.

Relaterede artikler