Bedring i bilsalget i januar

Bilsalget byder på bedring i januar, og er 10% højere end i januar 2022.

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 10.403 nye personbiler i januar. Det er 10% flere end januar sidste år, som dog også bød på et ultralavt bilsalg. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget byder på bedring i januar, og er 10% højere end i januar 2022. Det kommer i forlængelse af de seneste måneder, som gradvist har givet en spæd stigning i bilsalget i takt med, at produktions- og le­ve­ran­ceud­for­drin­ger har fyldt mindre for landets bilforhandlere. Der er dog ikke tale om et bilsalg i decideret topform, og sammenligner vi med tiden forud for coronakrisen, så er bilsalget fortsat milevidt fra det niveau.

I 2023 bliver bilsalget præget af to modsatrettede effekter. Danskernes realløn er negativ som følge af den tårnhøje inflation, og vi forventer, at beskæftigelsen vil falde. Det rammer købekraften med en forhammer, og det vil også medvirke til at trække bilsalget ned. På den positive side vil bilsalget få et løft fra opblødningen i de leverance- og pro­duk­tions­ud­for­drin­ger, som særligt prægede i første del af 2022. Det betyder samlet set, at vi forventer et bilsalg, som bliver en anelse bedre i 2023 end i 2022.

I januar blev der solgt 2.202 nye elbiler, og udgør dermed 21% af salget af nye personbiler i januar. I hele 2022 udgjorde elbiler 21% af bilsalget, mens det i 2021 var 13%, og de gode takter for elbilsalget ser dermed ud til at fortsætte.

Danskerne har virkelig taget elbilerne til sig. Vi forventer, at fremgangen for elbilerne vil fortsætte i takt med, at der kommer flere modeller på markedet og flere ladestandere til langs de danske veje. Det falder godt i tråd med, at vi i september sidste år spurgte danskerne om, hvad de ville købe, hvis de skulle købe bil i dag. Her ville 21% vælge en elbil.

Relaterede artikler