12.926 biler kørte over kantstenen hos landets bilforhandlere i februar

Bilsalget har fået en fin start på 2023.

45% af bilsalget i september var en opladelig biltype

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt 12.926 nye personbiler i februar, når vi tager højde for sæsonudsving. Det er 11% bedre end i januar. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget har fået en fin start på 2023. Produktions- og le­ve­ran­ceud­for­drin­ger er rykket mere i baggrunden, og det giver derfor et bilsalg, som er kommet godt ud af starthullerne. Et bilsalg der minder om tiden før krig og coronakrise, er der dog ingenlunde tale om, men der er trods alt fremgang at spore.

Opblødningen i leverance- og pro­duk­tions­ud­for­drin­ger­ne over de seneste måneder vil bidrage positivt til bilsalget i 2023. Omvendt kommer der også negative følger af den skyhøje inflation, som kan ramme bilsalget. Danskernes realløn er under enormt pres fra den høje inflation, og det rammer købekraften med en hammer, som vil medvirke til at trække bilsalget ned. Lægger vi effekterne sammen, så er det vores forventning, at bilsalget i 2023 vil være en anelse bedre end i 2022. Her skal vi huske, at 2022 bød på det laveste bilsalg i 13 år, så selvom vi forventer en bedring i 2023, vil året være svagt i en historisk kontekst.

I februar blev der solgt 3.143 nye elbiler. Elbilsalget udgør derfor 30% af det samlede salg af nye personbiler i februar. I hele 2022 udgjorde elbilsalget 21% af bilsalget.

Elbilsalget fortsætter de gode takter i 2023. I hele 2022 var hver femte bil eldrevet, og det ser ud til at fortsætte i samme stil i år. Vi forventer, at fremgangen for elbilerne vil fortsætte i takt med flere modeller finder vej til det danske marked, og flere ladestandere bliver opført herhjemme.

Relaterede artikler