Restriktioner og smittefrygt rammer hotelbranchen hårdt

Coronakrisen har ramt mange erhverv hårdt, men holtelbranchen er en af dem, der er ramt hårdest. Læs mere og hold dig opdateret på dansk økonomi her »

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Den lave inflation fortsætter – og det sparer danskerne penge!

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der i november var 857.180 overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem mv., når der tages højde for normale sæsonudsving. Det er 26,5 pct. færre end måneden før, og det er samtidig fjerde måned i træk, at det samlede antal af overnatninger falder. 56 pct. af gæsterne er forsvundet siden samme tid sidste år, og det er især de udenlandske turister som mangler.

Den danske hotel- og over­nat­nings­bran­che har blødt siden Coronakrisen brød ud i marts. Efter en meget lille opblomstring i som­mer­må­ne­der­ne, hvor danskerne holdt ferie under hjemlige himmelstrøg, har de seneste måneder igen budt på faldende antal overnatninger i takt med øgede restriktioner og smittefrygt. De ekstra danske gæster, som som­mer­må­ne­der­ne bød på, har altså ikke været nok til at opveje tabet af de udenlandske gæster, og efter sommeren har branchen tabt overnatninger hos både de danske og udenlandske turister.

Tallene dækker til og med november måned, men da december kun har budt på yderligere restriktioner og smittefrygt, så skal hotelbranchen nok ikke sætte sin lid til, at den ser meget bedre ud og 2020 bliver derfor et miserabelt år uanset hvordan vi vender eller drejer det.

Ser vi over de allernærmeste måneder, så skyerne fortsat meget mørke ud for branchen, da de seneste skærpede restriktioner stort set vil holde både udenlandske og danske gæster væk. Lidt længere ude i horisonten er der dog et lille lys i mørket, da vaccinerne er ved at blive rullet i mange lande rundt om i verden. Vejen tilbage til normale tilstande er dog lang, og 2021 er begyndt på den værst tænkelige måde.

Relaterede artikler