Oktoberrekord i antal bookinger i danske feriehuse

Efterårsferie betyder valfart mod de danske feriehuse.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Efterårsferie betyder valfart mod de danske feriehuse, og i år er bestemt ingen undtagelse. Det viser netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik, som viser, at oktober bød på rekordmange bookinger i de danske feriehuse for en oktober måned.

I alt er der booket 85.527 husuger i de danske feriehuse i oktober. Det er4.300 flere bookede uger end i samme periode sidste år, som ellers slog ny rekord med godt 81.000 bookinger i oktober. Sammenligner vi med 2019, som står for tiden før corona, så var der booket godt 66.000 uger. Statistikken opgør bookinger til oktober måned, som er foretaget indtil udgangen af september. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger der er betalt for.

Der er igen i år massiv efterspørgsel efter de danske feriehuse, og det er både danske og udenlandske turister, som kommer valfartende. Og der bliver simpelthen slået ny rekord i år, hvilket kommer i forlængelse af sidste års rekordår. Det er voldsomt imponerende og fortsætter den eksisterende tendens om, at flere både de danske feriehuse huser flere og flere gæster for hvert år, der går. Især de udenlandske turister bliver ved med at skrue op for turen over grænsen, og det er især tyskerne, som kommer nordpå. Også hollænderne sætter ny besøgsrekord, selvom de ikke fylder så meget i den samlede statistik.

Vi ser, at antallet af bookede uger i feriehusene fra danske turister er det næsthøjeste nogensinde med 13.670, mens de udenlandske turister står for 71.857 bookinger, hvilket er ny rekord. Også sidste år besøgte og bookede et rekordhøjt antal udenlandske turister de danske feriehusene, men det bliver altså slået i år, hvilket også skal ses i forlængelse af, at corona er trådt et betydeligt skridt længere væk.

Antallet af bookinger tegner et godt billede af hvor mange overnatninger, der i sidste ende også ender med at være i feriehusene. Således så vi også, at sidste års rekordhøje antal ok­to­ber­book­in­ger førte til et rekordhøjt antal overnatninger. Vi kan derfor forvente et meget højt antal overnatninger i oktober på baggrund af dagens tal, når det endelige tal gøres op. 2021 har allerede været et utrolig stærkt år for danske fe­ri­e­hus­ud­le­je­re, der har kunne se det foreløbig højeste antal overnatninger i løbet af årets første ni måneder. Til og med september har der i alt været 17,1 mio. overnatninger. Det er en spids mere end den hidtidige rekord fra 2019, og statistikken går vel at mærk 18 år tilbage.

Relaterede artikler