Oktober-rekord for antallet af overnatninger i danske feriehuse

2021 som helhed tegner også til at blive et rekordår.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i oktober var 2,9 mio. overnatninger i danske feriehuse. Det antal er rekordhøjt for en oktober måned, og betyder, at efterårsferien har tiltrukket rigtig mange overnattende gæster i de danske feriehuse. Oktober i år byder på ca. 281.000 flere overnatninger end sidste års rekord for antal overnatninger i oktober.

Ser vi på fordelingen af gæster, så var antallet af overnatninger fra danske gæster 559.000, mens de udenlandske gæster stod for 2,34 mio. Antallet af overnatninger fra danske gæster slår derfor lige præcis ikke sidste års rekord, mens antallet af udenlandske gæster sætter oktober-rekord.

Antallet af overnatninger i danske feriehuse sætter oktober-rekord i år. Den massive efterspørgsel kommer fra både de danske og udenlandske gæster, og slår altså sidste års rekord. Det er yderst imponerende, og den eksisterende tendens med flere overnatninger i de danske feriehuse fortsætter, hvor både danske og udenlandske valfarter til.

Ser vi på årets første ti måneder, så har der indtil været 20 mio. overnatninger i de danske feriehuse. Det er 4,1% flere overnatninger end i de første ti måneder af rekordåret 2019, og 2021 som helhed ligger derfor lunt i svinget til at slå den rekord også, hvilket naturligvis afhænger af tallene for november og december.

Hvis vi ser mod antallet af bookede hus-uger for resten af året, får vi en god indikation på, om 2021 bliver et nyt rekordår. Her kan vi konstatere, at der ved udgangen af oktober er booket langt flere flere hus-uger i november og december end det var tilfældet på samme tidspunkt i 2019, og det tyder derfor på, at 2021 kan blive nyt rekordår for de danske feriehuse målt på antal overnatninger.

Relaterede artikler