Mindre fald i bilsalget i juli – de opladelige biltyper udgør en tredjedel

Der blev solgt 15.791 personbiler til de danske husholdninger og virksomheder i juli

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Skatterådet sænker populært kørselsfradrag i 2021

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juli blev solgt 15.791 personbiler til de danske husholdninger og virksomheder, når vi tager højde for normale sæsonudsving. Det er 23,6% færre solgte personbiler end i juli måned sidste år.

Det kan lyde voldsomt, at salget af personbiler er næsten 24% under juli måned sidste år, men her skal vi huske på, at juli måned sidste år bød på en regulær ketchupeffekt i bilsalget i kølvandet på den første runde af nedlukning efter coronakrisens indledning. Tager vi i stedet et kig på det samlede personbilsalg efter årets første syv måneder, er der i alt solgt 110.900, hvilket er 2,7% flere personbiler end i årets første syv måneder sidste år.

Retter vi blikket mod de opladelige biltyper, så fylder de godt og vel en tredjedel af bilsalget i juli og fortsætter derved trenden fra juni. Det er hybridbilerne, der fylder mest med 21,8% af bilsalget i juli, mens elbiler udgør 9,9%. Det betyder, at der samlet set i årets første syv måneder er solgt 30.120 opladelige biltyper, hvilket er 167% flere end i samme periode sidste år. 

Bilsalget klarer sig ganske pænt, og det ændrer den mindre nedgang i juli ikke synderligt på. Restriktioner, smittefrygt og usikkerhed om bilafgifterne er nemlig fortid, og det giver færre udfordringer for de danske bilforhandlere, og samtidig er danskerne købestærke og forbrugslystne. I tillæg er det glædeligt at se, at de opladelige biltyper bliver ved med at fylde mere og mere i bilsalget, og udgør nu en tredjedel af bilsalget for anden måned i træk.

Vi forventer, at bilsalget vil fortsætte med at levere på et pænt niveau i den nærmeste fremtid. Danskerne har i hvert fald pengepungen i orden, hvorfor der også bør være plads til at se efter ny bil. En lille malurt i bægeret på den korte bane, som kan påvirke bilsalget, kan være den globale mangel på mikrochips, som i øjeblikket har nedsat produktionen af nye biler.

Relaterede artikler