Katastrofal start på året for bilsalget

Februar fortsætter januars kedelige bilsalg med 10.200 solgte biler

Vi pendler længere – og har udsigt til at kunne trække mindre fra i skat

Februar fortsætter januars kedelige bilsalg med 10.200 solgte biler. I årets første to måneder er der solgt 20.100 biler, hvilket er 40 procent lavere end samme periode sidste år. Det altså den dårligste start på året for bilsalget siden 2009. Det voldsomt lave niveau for bilsalget skyldes hovedsageligt nedlukningen af dansk økonomi, der har forhindret de fleste i at kigge på bil. Dertil var der usikkerhed omkring de fremtidige bilafgifter i slutningen af 2020, hvilket betød et højere end normalt bilsalg i december.

Zoomer vi ind på de danske husholdninger er der i årets første to måneder solgt 9.800 biler, hvilket er 48 procent lavere end samme tid sidste år. For erhvervslivet er der i januar og februar solgt 10.300 biler, hvilket er 30 procent lavere end tid sidste år. Derved lader det til, at hus­hold­nin­ger­ne har reageret kraftigst på nedlukningen.

Selvom det er drøje tider for bilsalget, så er der lys for enden af tunnelen. Efter sidste nedlukning så vi en ketchupeffekt i bilsalget, da nedlukningen havde udskudt mange bilkøb der skulle indhentes. Det forventer vi også sker denne gang.

Selvom krisen kradser, så er der også mange som ikke har mærket krisen direkte på egen økonomi. Ser vi specifikt på hus­hold­nin­ger­ne har man set stigende formuer det sidste år, og manglende for­brugs­mu­lig­he­der har betydet, at mange har sparet mere op. Det kombineret med udbetalingen af de indefrosne feriemidler betyder, at vi ser gode forudsætninger for at nogle af disse midler kanaliseres over i bilsalget.

Gode udsiger for elbilerne

I februar blev der solgt 344 biler. Februar ligger derved en del lavere end de foregående måneder, men med til den historie hører, at meget af elbilsalget blev fremrykket grundet usikkerhed omkring fremtidige afgifter. I 2020 blev der solgt 14.222 elbiler, hvilket var 160 procent flere end i 2019. Der er i den grad potentiale for endnu et godt år til elbilerne, da man i december blev enige om at fortsætte de lavere afgifter for elbiler. På trods af stigende popularitet, så udgjorde elbilerne kun lidt mere end 7 procent af det samlede bilsalg i 2020.

Relaterede artikler