Flot bilsalg i april

15.526 personbiler blev solgt i april.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Vi pendler længere – og har udsigt til at kunne trække mindre fra i skat

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra De Danske Bilimportører viser, at der i april blev solgt 15.526 personbiler. Salget af personbiler er dermed lidt mindre end i marts måned, som dog også bød på en ventet ketchupeffekt i bilsalget. Selvom der er tale om færre solgte biler i april, så ligger bilsalget stadig højere end i januar og februar, hvor nedlukningen også ramte bil­for­hand­ler­ne. Samlet set er der solgt ca. 60.000 biler i de første 4 måneder af året, hvilket er nogenlunde på niveau med de samme måneder sidste år.

Efter en sløv start på 2021 har især marts, men også april, budt på en genopstandelse i bilsalget i takt med genåbningen, hvor meget af det tabte er blevet indhentet. Det vidner om en stærk købelyst og købekraft hos forbrugerne. Under nedlukningen i januar og februar blev der stadig handlet biler, men langtfra i samme omfang som normalt, hvilket understreger, at smittefrygt og nedlukning be­svær­lig­gjor­de det at købe bil. Vi forventer, at den mindre ketchupeffekt i bilsalget er ovre for nu, hvor bilsalget igen vil indfinde sig på et mere stabilt leje.

Udover genåbningen af samfundet, som også kommer bil­for­hand­ler­ne til gavn, så er der ligeledes gode forudsætninger for, at bilsalget får en hjælpende hånd fra danskernes stigende formuer og store bankindlån, hvor udbetaling af feriepenge og overskydende skat spæder til. Derudover betyder sidste års politiske aftale om fremtidens bilafgifter, at de senere års usikkerhed er væk, hvilket giver bilkøberne en større sikkerhed for deres privatøkonomi, når bilen skal udskiftes.

Hver fjerde nye bil i april var en opladelig biltype

Også for de opladelige biltyper bød april på et pænt salg, hvor 18,3% af ny­re­gi­stre­rin­ger­ne var en hybridbil, mens 6,5% var en elbil. Også for de opladelige biltyper er der mere sikkerhed for køberne med sidste års politiske aftale om fremtidens bilafgifter på plads. Og der er derfor grobund for, at salget af de opladelige biltyper fortsætter de gode takter fra sidste år.

Relaterede artikler