Endnu en rekord-måned for bilsalget: 40% var en opladelig biltype i august

Forudsætningerne for bilsalget er gode.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Skatterådet sænker populært kørselsfradrag i 2021

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af nye personbiler til husholdninger og virksomheder i august endte på 15.590, når vi tager højde for normale sæsonudsving.

El- og hybridbiler udgør 40% af per­son­bilsal­get i august, hvilket er rekordhøjt. 2021 har indtil videre budt på en lang fremmarch for salget af de opladelige biltyper, og her er august ingen undtagelse, hvor vi altså nærmer os, at salget af el- og hybridbiler udgør halvdelen af bilsalget.

Rekorden for andelen af de opladelige biltyper i per­son­bilsal­get kommer på toppen af et 2021, hvor de opladelige biltyper har fyldt mere og mere i bilsalget, og nu altså nærmer sig halvdelen af bilsalget. Elbiler udgør 19% af bilsalget i august, mens hybridbiler udgør 21%. Til forskel fra de tidligere måneder i året, så fylder elbiler i august en relativt større andel, mens hybridbilerne holder fast i deres andel.

Ser vi på året som helhed, så er der indtil videre solgt 11.790 nye elbiler og 24.780 nye hybridbiler i årets første otte måneder. Det er henholdsvis 126% og 160% flere solgte el- og hybridbiler end de samme måneder sidste år. I tillæg viser en særkørsel fra Danmarks Statistik i august, at salgstallene for nye el- og hybridbiler ikke fortæller hele historien om, hvor mange af de opladelige biltyper, der er kommet på gaden i de senere år. Importerede brugte el- og hybridbiler har nemlig, set over de seneste 12 måneder, ydet et væsentligt bidrag til bestanden af de opladelige biltyper, som altså skal lægges oveni de nyregistrerede el- og hybridbiler.

Tager vi et blik på det overordnede bilsalg, så er der i årets første otte måneder solgt 126.820 personbiler. Det er stort set på niveau med de samme måneder sidste år. Der er således ikke tale om et boom i salget af nye personbiler, hvor årene inden krisen bød på et højere bilsalg, end det vi ser i øjeblikket.

For­ud­sæt­nin­ger­ne for bilsalget er gode. Danskernes formuer er rekordhøje på flere parametre, hvor danskerne eksempelvis har over 1 billion kroner stående på helt almindelige bankkonti. Vi forventer derfor et bilsalg, som fortsætter de pæne takter i den kommende tid.

Relaterede artikler