De opladelige biltyper fortsætter fremmarchen – sætter endnu en rekord

De opladelige biltyper udgør 45% af personbilsalget

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Vi pendler længere – og har udsigt til at kunne trække mindre fra i skat

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra De Danske Bilimportører viser, at der i september blev solgt 14.222 personbiler. Det betyder, at der blev solgt 11% færre nye personbiler i september i forhold til august.  

El- og hybridbiler fortsætter deres fremmarch i popularitet blandt danskerne. I september udgør de opladelige biltyper 45% af per­son­bilsal­get, hvilket er ny rekord, og de opladelige biltyper nærmer sig med hastige skridt halvdelen af det samlede salg af nye personbiler. I tillæg viste en analyse fra Danmarks Statistik i august, at der i den seneste tid er set en ganske betydelig stigning i salget af importerede el- og hybridbiler, hvilket blot understreger, at de opladelige biltyper er på fremmarch.

Ud af det samlede personbilsalg på 14.222 personbiler udgør hybrid- og elbilsalget 45%. Det er højere end i august, hvor andelen var 40% og samtidig højere end i månederne forud, hvor de opladelige biltyper har udgjort omkring en tredjedel af bilsalget. I lighed med august, så fylder elbilerne noget mere i salget af de opladelige biltyper i september med ca. 22% af salget, mens hybridbilerne udgør ca. 23%. Med fremtidens bilafgifter på plads, er der stort potentiale for, at fremgangen fortsætter for de opladelige biltyper i tiden frem.

Tager vi et blik på bilsalget hen over årets første ni måneder, så er der indtil videre solgt ca. 141.000 personbiler. På samme tid sidste år var der solgt ca. 142.500 personbiler, og det betyder altså bilsalget i år er nogenlunde på niveau med sidste år med en lille pil ned. I årene før lå bilsalget højere, hvilket vidner om, at de danske bilforhandlere også har været ramt af corona med nedlukninger til følge.

De gode forudsætninger for bilsalget er i den grad til stede med en dansk økonomi som brager afsted. I tillæg er mange usik­ker­heds­fak­to­rer for lige præcis forsvundet over det seneste år, og danskerne har pæne formuer stående, og det giver altså solide forudsætninger for bilsalget.

Relaterede artikler