Danskerne booker feriehus i højsæsonen herhjemme

De danske bookinger er 10% højere end samme tid sidste år.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne booker ferie under hjemlige himmelstrøg i juli og august. Danskerne har ved udgangen af maj booket 101.300 hus-uger i højsæsonen (juli og august), hvilket er en fremgang på 9.200 hus-uger i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det svarer til en fremgang på 10%.

Ser vi på samtlige bookinger i de danske feriehuse, så er der i alt booket 213.300 hus-uger i højsæsonen, når vi tæller udenlandske gæsters bookinger med. Det er lidt færre bookede hus-uger i højsæsonen end på samme tidspunkt sidste år. Her er der ingen tvivl om, at de udenlandske gæster har booket færre uger til den kommende sommer end tidligere, hvilket hænger sammen med corona og re­strik­tio­ner­ne.

I sidste uge, og altså ikke med i dagens tal, blev en stor del af rej­se­re­strik­tio­ner­ne dog lempet, hvor danskerne fra 26. juni frit kan rejse i EU uden at skulle fremvise test før hjemrejse eller skulle i isolation ved hjemkomst. Derudover blev de danske in­drej­se­re­strik­tio­ner også lempet, så udenlandske gæster fra EU ikke skal i isolation ved indrejse i Danmark, hvor de fremover kan nøjes med at fremvise gyldigt coronapas. Det kan betyde, at flere danskere vælger at rejse udenlands, mens det så omvendt kan få flere udenlandske gæster til landet. Her skal man dog huske på, at de lempede regler kommer meget tæt på sommerferien, hvor mange allerede har planlagt den.

Vi har i starten af juni, i samarbejde med Voxmeter, spurgt mere end 1.000 danskere om, de forventer at rejse mere eller mindre på ferie i udlandet i de kommende par år. Her svarer en tredjedel af danskerne, at de vil holde væsentlig mindre eller lidt mindre ferie i udlandet i de kommende 1-2 år, mens blot 7% svarer, at de vil holde mere ferie i udlandet. Vi har spurgt danskerne om det samme ved to tidligere lejligheder i juni sidste år og februar i år, hvor danskerne i det store hele svarede det samme.

Danskerne planlægger indtil videre ferie under hjemlige himmelstrøg igen i år. Om fremgangen så også materialiserer sig i en ny højsæsonrekord, som blev sat sidste år, er endnu for tidligt at sige. De lempede rej­se­re­strik­tio­ner kan nemlig få de danske gæster til at rejse udenlands, mens der omvendt kan komme flere udenlandske gæster hertil. I vores egen spør­ge­ske­maun­der­sø­gel­se får vi dog et fingerpeg om, at det trods alt ikke ser ud til, at danskerne forsvinder i hobetal til udenlandske destinationer, hvor lempelserne også kommer relativt tæt på sommerferien.

Relaterede artikler