Aktieformuerne sætter rekord på rekord: August er ingen undtagelse

Runder nu 625 mia. kr.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Nationalbanken har holdt sige ude af markedet

August lagde yderligere et lag af milliarder til danskernes i forvejen robuste aktieformue, viser tal fra Nationalbanken. Således føjede august 15 mia. kr. til danske husholdningers egne ak­tie­be­hold­nin­ger, som i alt nu udgør 626 mia. kr. Statistikken ser alene på VP-registrerede værdipapirer.

Sommeren blev afsluttet på bedste vis for de danske aktieformuer med endnu en rekord. Faktisk er det syvende måned i streg, at aktieformuerne stiger, og det meste af 2021 har derfor stået i rekordernes tegn. Danskerne har derfor fået lagt mere end 250 mia. kr. til deres aktieformuer siden den turbulente tid i coronakrisens indledning.

Aktieformuerne er steget med 255 mia. kr. siden coronakrisens indledning, hvilket svarer til svimlende 69%. Alene i 2021 er aktieformuerne steget med 122 mia. kr., og har altså for længst krydset 600 mia. kr. Det er ikke kun aktieformuerne, som går frem. Stort set lige meget, om vi ser mod bolig- og pen­sions­for­mu­er eller danskernes bugnende bankindlån er der massiv fremgang at spore. Så set over en bred kam fremstår danskerne solide og meget velpolstrede.

Det giver ganske god mening, at august bød på endnu en stigning i aktieformuerne, når bl. a. det danske C25-indeks steg med næsten 3%. I skrivende stund ser indekset dog noget mere broget ud i september, hvor indekset er nede med ca. 2% for måneden som helhed. Det er derfor mere tvivlsomt om september vil byde på ottende aktieformue-rekord i træk, når vi får tallene i næste måned.

Relaterede artikler