45% af bilsalget i september var en opladelig biltype

Rekorderne står i kø.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
45% af bilsalget i september var en opladelig biltype

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i september blev solgt 15.615 nye personbiler til husholdninger og virksomheder, når der tages højde for sæsonudsving. Det er stort på niveau med salget i august.

Bilsalget byder endnu en gang på en rekordmåned i september. 45% af bilsalget er nemlig en hybrid- eller elbil, og det er den højeste andel nogensinde. Rekorden kommer ovenpå to rekordmåneder i juli og august, og sætter en tyk streg under, at de opladelige biltyper tager en større og større bid af bilsalget.

Rekorden for andelen af de opladelige biltyper kommer på toppen af et 2021, hvor salget af de opladelige biltyper har fyldt mere og mere af det samlede bilsalg. I de første måneder året udgjorde de opladelige biltyper ca. 20% af bilsalget, men steg hurtigt til omkring en tredjedel. I september og august er andelen så steget yderligere, så vi nu nærmer os halvdelen af bilsalget. Elbiler udgør 22,3% af bilsalget i september, mens hybridbilerne står for 22,7%. Hybridbiler har i en del måneder ligget stabilt omkring 20%, mens elbiler har ligget omkring 10%, men altså i september og august har løftet sin andel.

Indtil videre har bil­for­hand­ler­ne i 2021 solgt 14.970 nye elbiler og 28.030 nye hybridbiler. Hertil kommer en del nyere, men brugte, importerede el- og hybridbiler fra Tyskland og Sverige, som ikke er med i bilsalget af nye personbiler.

Det overordnede bilsalg er anelse lavere i årets første ni måneder af i år i forhold til samme periode sidste år. Hvis den tendens fortsætter året ud, så har det overordnede bilsalg retning mod det laveste bilsalg i 7 år.

Med fremtidens bilafgifter på plads er der grobund for, at de opladelige biltyper fortsætter deres fremmarch i tiden frem. Generelt er der gode forudsætninger for bilsalget i en tid, hvor dansk økonomi står bundsolidt og formuerne bredt set er rekordhøje.

Relaterede artikler