Smittebølger ligger yderligere tryk på hotellerne

4 ud af 10 gæster har manglet.

Den lave inflation fortsætter – og det sparer danskerne penge!

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 1.182.807 overnatninger på hoteller, feriecenter, vandrehjem i oktober, når vi tager højde for de normale sæsonudsving. Det er 4,3 procent færre end måneden før.

Det er nu tredje måned i træk antallet af overnatninger falder, og selvom det i sig selv er slemt nok, så er antallet af overnatninger hele 40 procent lavere end sidste år. Ser vi over årets første 10 måneder har man haft 41 procent færre overnatninger end i samme periode sidste år. 4 ud af 10 gæster har altså manglet, og det betyder, at branchen i den grad er presset økonomisk

De færre overnatninger i primært drevet af de udenlandske gæster, hvor man har set antallet af udenlandske gæster falde med 64 procent i årets første 10 måneder, sammenlignet med samme periode sidste år, mens antallet af danske gæster i samme periode er faldet med 25 procent. De problematisk for branchen hvor de udenlandske gæster sidste år udgjorde lidt over 40 procent af de samlede gæster. Selvom hele branchen mangler de udenlandske gæster, rammer det særlig hårdt hotellerne i de store byer, da det her man er mest afhængig af de udenlandske gæster.

Ser vi over de kommende måneder, er skyerne stadig mørke fra branchen. Vi slås igen med smittebølger, og det holder de udenlandske turister væk, og holder ikke mindst mange danske gæster hjemme. Dertil kommer hotellerne til at mangle den sædvanlige juleaktivitet i år, og det lægger yderligere pres på en i forvejen presset branche.

Der er dog lys i horisonten, da den seneste måned har budt på flere positive nyheder fra vaccinefronten. Det giver et håb om, at vi på et tidspunkt kan vende tilbage til mere normale tilstande, også i hotelbranchen. Vi kommer dog ikke uden om, at vejen derhen kan blive lang, og at ikke alle i branchen kommer til at klare den.

Relaterede artikler