Næsten 6000 flere nytilmeldte ledige

Antallet af nytilmeldte ledige mandag voksede med 5908.

Industriens stjerne skuffer

De nyeste tal fra be­skæf­ti­gel­ses­mi­ni­ste­ri­et viser, at antallet af nytilmeldte ledige mandag voksede med 5908. På en typisk mandag ville det være 1468 nytilmeldte ledige. Det vil sige, at der er 4 gange så mange som på en normal mandag. Det er mindre end mandag i sidste uge, hvor tallet var 6953 nytilmeldte ledige. Dermed ser det ud til, at ledighedskøen ikke længere vokser med helt samme hast, men vi kommer dog ikke uden om at den vokser hurtigt.

Selvom hastigheden aftager en smule, kommer vi ikke uden om, at ledighedskøen i den grad vokser. Det er grum læsning, og kombinerer vi det med dagens voldsomt dårlige virk­som­heds­til­lids­in­deks fra Europa (PMI-tallene), kommer vi ikke uden om, at dansk økonomi ender i en recession.

Jeg tror recessionen bliver kortvarig, men kan ikke afvise, at den bliver lang. Jeg hælder nu alligevel til en kort recession, da vi både herhjemme og i udlandet har været hurtigt ude med hjælpepakker. Så sent som i går annoncerede den Amerikanske Centralbank (FED) at man ville fortsætte op­købspro­gram­met så længe det var nødvendigt.

Som en lille åben økonomi er vi ikke kun afhængige af vores egen regerings kri­se­hånd­te­ring, men også af udlandets. Heldigvis har man i udlandet også været hurtigt ude med hjælpepakker, både fra regeringer og cen­tral­ban­ker­nes side. Det gør mig mere fortrøst­nings­fuld, at det ikke kun er herhjemme vi prøver at understøtte økonomien.

 

Relaterede artikler