Nationalbanken ser prisstigninger på huse

Huspriserne vil stige med afdæmpede skridt i 2024. Det er en udlægning, som vi overordnet er enige i.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nationalbanken har netop udsendt en ny prognose for dansk økonomi, som også indeholder friske forventninger på boligmarkedet. Nationalbanken forventer, at huspriserne i år vil stige med 3,7%. Det er en opjustering i forhold til seneste prognose fra september. Her forventede Nationalbanken en stigning på 0,7% på huse. Forventningen til stigningen i huspriserne i 2025 er justeret en anelse ned til 1,6%. Tilbage i september lød på en stigning på 2,1% i 2025.

Nationalbanken forudser, at huspriserne vil stige med afdæmpede skridt i 2024. Det er en udlægning, som vi overordnet er enige i. Boligmarkedet har lagt nedturen fra slutningen af 2022 bag sig, og som 2023 skred frem pegede priserne igen op, og der kom gradvist flere bolighandler. Den udvikling ser vi og Nationalbanken fortsætte i 2024.

Boligmarkedet klarer sig ganske pænt, og har egentlig gjort det i en længere periode. Både huse og lejligheder er steget i pris gennem 2023. Det kommer på ryggen af de slag, som de stigende renter leverede i særligt andet halvår af 2022. Siden er der faldet mere ro over renterne, mens inflationen igen er tilbage i vanligt territorie og beskæftigelsen i øvrigt er rekordhøj. Det har alt sammen spædet til fornyet fremgang på boligmarkedet.

Ser vi videre ind i 2024, forventer vi svag fremgang på boligmarkedet som helhed. Han­del­sak­ti­vi­te­ten har i de seneste måneder mindet mere om tiden før corona, og det ser vi fortsætte. Huspriserne ser vi løfte sig med lille pil op, mens lejlighederne midlertidigt vil være præget af overgangen til de nye boligskatter, som kan give prisfald.

Relaterede artikler