Boligudbuddet vokser i april

Det betyder ganske enkelt, at boligkøberne kan vælge og vrage mellem flere boliger.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Boligsiden viser, at der ved udgangen af april stod 48.674 boliger til salg på boligmarkedet. Det er stigning på 1,3% i forhold til marts. Tager vi højde for sæson, så stiger boligudbuddet faktisk endnu mere med næsten 2% fra marts til april. Siden årsskiftet er boligudbuddet steget med 5,7%, når vi tager højde for sæson. Til-salg skiltene fordeler sig med 34.663 på huse, 7.834 på lejligheder og 6.177 på sommerhuse.

Der er kommet flere salgsskilte rundt om i landet. Det betyder ganske enkelt, at boligkøberne kan vælge og vrage mellem flere boliger. De seneste par år er antallet af salgsskilte steget ganske mærkbart, og der står i dag 45% flere boliger til salg end for tre år siden. Der er mere ro om renten og inflationen, og køberne har derfor fundet vej tilbage. Det giver flere sælgere blod på tanden til at kaste sig ud i et salg. I de seneste måneder overtrumfer sælgerne så boligkøberne, og det er med til at bringe boligudbuddet op.

Det er blevet lettere at finde en bolig for potentielle boligkøbere, hvis vi sammenligner med tiden under corona. I dag er der 45% flere salgsskilte på boligmarkedet end på samme tid for tre år siden. Her var boligudbuddet dog også ekstremt lavt, og sammenligner vi i stedet med tiden op til corona, så ligger boligudbuddet stadig lidt lavere. Men vi nærmer os efterhånden et boligudbud, som minder om det vi så inden corona satte ind.

Købelysten er også igen vundet mere frem i takt med, at der er kommet mere ro om inflation og renter, mens også beskæftigelsen stadig ligger rekordhøjt. Både handler og priser steg pænt i 2023 set i forhold til det mere sløje 2022. Også 2024 er startet pænt på boligmarkedet, hvor overgangen til de nye boligskatter dog har kastet lidt grus i maskineriet.

Ser vi videre ind i 2024, forventer vi svag fremgang på boligmarkedet som helhed. Han­del­sak­ti­vi­te­ten har i de seneste måneder mindet mere om tiden før corona, og det ser vi fortsætte. Huspriserne ser vi løfte sig med lille pil op, mens lejlighederne vil være præget af overgangen til de nye boligskatter, som kan give prisfald.

Relaterede artikler