5%-lånet med afdragsfrihed gør comeback i dag

Obligationen gik på weekend med en gennemsnitskurs under 100, og det betyder, at lånet er tilgængeligt for boligejerne.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

5%-lånet med 10 års afdragsfrihed er tilbage på lånehylderne hos Totalkredit i dag, da det gik under kurs 100 i fredags. Her til morgen åbner obligationen i en kurs, som fortsat er lige under 100. Når kursen ligger så tæt på 100, skal der dog ikke meget til at sende den tilbage i terrænet over 100, som så vil lukke lånet igen. Også 5%-lånet med afdrag er krøbet tættere på kurs 100, og har p.t. en kurs på 100,7.

5%-lånet med afdragsfrihed har befundet sig lige omkring kurs 100 i den seneste uges tid. Det kommer i forlængelse af, at statsrenterne i USA, men også herhjemme og i Europa er steget ganske betragteligt, og det er det, som sender 5%-lånet retur på spillepladen. Sidst vi havde 5%-lånet med afdragsfrihed i spil var lige omkring årsskiftet.

5%-lånet med afdragsfrihed gør comeback i dag. Obligationen gik på weekend med en gen­nem­snits­kurs under 100, og det betyder, at lånet er tilgængeligt for boligejerne fra i dag. Det er ved at være 4 måneder siden, at vi sidst hilste på det lån, hvor det i mellemtiden har 4%-lånene, som har domineret fi­nan­si­e­rings­bil­le­det. Med genkomsten til et 5%-lån, så er det alt andet lige igen blevet lidt dyrere at finansiere boligkøbet eller belåne friværdien.

Når renterne stiger, så bliver det selvsagt også dyrere at finansiere boligkøbet eller lånet i friværdien, men ren­testig­nin­gen er vand ved siden af det billede som kendetegnede 2022, hvor renten gik fra 2% til 6% på få måneder. I dette tilfælde er det blevet omkring 50 kr. dyrere om måneden efter skat på et afdragsfrit lån på 1 mio. kr., hvis vi sammenligner med, da kursen var på sit højeste på 4%-lånet med afdragsfrihed i midten af marts på lige over 97 og så i dag, hvor kursen er omkring 95,5.

Vi har det seneste halvandet års tid ligget og vekslet mellem 4%-lån og 5%-lån, og det bedste udtryk for den periode er egentlig, at de fastforrentede boligrenter har ligget utroligt stabilt. For­vent­nin­ger­ne til ren­te­ned­sæt­tel­ser fra særligt den amerikanske centralbank er blevet skubbet godt og grundigt i den seneste tid, og vi kan derfor forvente en periode, hvor limboen på renterne herhjemme mellem 4% og 5% fortsætter.

Relaterede artikler