43.869 boliger står til salg

Boligkøberne har i marts lidt flere valgmuligheder hos ejendomsmægleren.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Finans Danmark viser, at der ved udgangen af marts stod 43.869 boliger til salg på boligmarkedet. Det er 8,4% flere end i februar. Tager vi højde for sæson, er stigningen ikke lige så kraftig, men peger stadig op. Antallet af udbudte boliger fordeler sig med 31.395 huse, 7.033 lejligheder og 5.441 sommerhuse. Det er især en stigning i udbuddet af sommerhuse og huse, som trækker op.

Boligkøberne har lidt flere valgmuligheder hos ejen­doms­mæg­le­ren i marts. Vi forventer, at den tendens vil fortsætte videre ind i foråret, som notorisk byder på et højere boligudbud. Strækker vi sam­men­lig­nin­gen udover længere tid, så er der ingen tvivl om, at boligudbuddet er mærkbart højere end for to år siden. I dag er boligudbuddet 43% højere end omkring bunden for to år siden.

Det er altså blevet lettere at finde en bolig for potentielle boligkøbere, hvis vi sammenligner med tiden under corona. Her var boligudbuddet dog også ekstremt lavt, og sammenligner vi i stedet med tiden op til corona, så ligger boligudbuddet stadig omkring 10% lavere i dag. Købelysten har da også vundet mere frem i takt med, at der er kommet mere ro om inflation og renter, hvortil også beskæftigelsen stadig ligger rekordhøjt. Det trak både handler og priser op i 2023.

Ser vi videre ind i 2024, forventer vi svag fremgang på boligmarkedet som helhed. Han­del­sak­ti­vi­te­ten har i de seneste måneder mindet mere om tiden før corona, og det ser vi fortsætte. Huspriserne ser vi løfte sig med lille pil op, mens lejlighederne vil være præget af overgangen til de nye boligskatter, som kan give prisfald.

Relaterede artikler