40.435 boliger står til salg

En god portion salgsskilte er forsvundet fra boligmarkedet i den seneste tid. Tager vi højde for lavere gear i vintermånederne, er der tale om et svagt stigende boligudbud.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Finans Danmark viser, at der ved udgangen af januar stod 40.435 boliger til salg på boligmarkedet. Det er 1.280 færre end i december svarende til en tilbagegang på 3,1%. Antallet af udbudte boliger fordeler sig med 29.243 huse, 6.974 lejligheder og 4.218 sommerhuse.

En god portion salgsskilte er forsvundet fra boligmarkedet i den seneste tid. Det er der ikke noget odiøst i, da boligmarkedet plejer at køre i et lavere gear i de kolde vintermåneder. Det gælder også i år, og tager vi højde for det, så er der underliggende tale om et svagt stigende boligudbud.

Uagtet udviklingen i de seneste par måneder, så er boligudbuddet mærkbart højere end bunden under corona. I dag der står der mere end 40.000 boliger til salg, hvilket er omkring 25% højere end i 2021. Vi skal tilbage til omkring foråret 2020 for at finde sidst, hvor boligudbuddet var på de samme højder som i den seneste tid.

Det er altså blevet nemmere at finde en bolig, hvis vi sammenligner med tiden under corona. Her var boligudbuddet dog ekstremt lavt, og var tæt på de historisk lave niveauer, som kendetegnede tiden op til finanskrisen. Der er dog omvendt stadig et stykke op til det boligudbud vi så i tiden inden corona.

Boligmarkedet havde et bedre 2023, hvor der kom mere liv, som året skred frem. Antallet af bolighandler var 6% højere i 2023 end i 2022, mens priserne pegede pænt op på alle tre boligtyper.

Relaterede artikler