Rentestigning på F-kort bremser op

Renten er stort set uforandret fra det udgangspunkt, som blev sat i sommers ved seneste rentefastsættelse, og det kan man bestemt finde lidt glæde i. Særligt hvis man i ligningen medtager, at vi på halvandet år gik fra negativ rente til 4% i sommers.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Boligejere med de såkaldte Cita-lån (kaldet F-kort hos Totalkredit) har i dag fået ny rente på deres lån for det kommende halve år. Renten gælder fra 1. januar og et halvt år frem.

Boligejere med F-kort-lån i Totalkredit er fordelt på 11 forskellige obligationer med forskellige renter. Fra 1. januar ligger de nye renter i gennemsnit på godt og vel 4%, hvilket er næsten identisk med de ca. 4% i sommers ved seneste ren­te­til­pas­ning. Den laveste rente lyder på 3,75%, mens den højeste rente er på 4,27%. Skal man som boligejer have et nyt F-kort-lån i dag, så lyder renten på 4,08%.

Boligejere med allerkortest rentebinding på deres realkreditlån kan se, at ren­testig­nin­gen bremser op. Renten er stort set uforandret fra det udgangspunkt, som blev sat i sommers ved seneste ren­te­fast­sæt­tel­se, og det kan man bestemt finde lidt glæde i. Særligt hvis man i ligningen medtager, at vi på halvandet år gik fra negativ rente til 4% i sommers. Kigger vi ind i 2024, så er der i øjeblikket endda udsigt til, at det igen kan blive billigere, når næste ren­te­fast­sæt­tel­se venter til juni.

Renten hos både den hjemlige Nationalbank og Den Europæiske Centralbank (ECB) er hævet utallige gange i løbet af 2022 og 2023. Vi forventer, at der ikke venter flere ren­te­for­hø­jel­ser fra de to centralbanker. Det skyldes blandt andet, at vi har set inflationen falde til ro, og det sætter prop i ren­te­for­hø­jel­ser­ne. Ser vi ind i 2024, så forventer vi, at der i stedet er ren­te­ned­sæt­tel­ser på menuen, og det vil medvirke til at trække de hjemlige boligrenter ned. Det betyder, at der kan være rentefald i udsigt for boligejerne med F-kort, når de skal have ny rente igen til sommer. Intet er naturligvis mejslet i sten, men det tegner til rentefald til næste år.

Renten på F-kort fastsættes ud fra re­fe­ren­ce­ren­ten Cita 6 den fjerdesidste bankdag før 1. juli og 1. januar tillagt et rentetillæg. Renten gælder dermed for 6 måneder ad gangen. F-kort har for længst overtaget tronen fra F1, som det mest udbredte lån hos boligejerne med hang til kortest rentebinding. Låntypen har eksisteret siden 2014.

Relaterede artikler