Flest salgsskilte i over 3,5 år

Boligmarkedet byder på det højeste antal salgsskilte i mere end 3,5 år. Det giver boligkøberne bedre kort på hånden i jagten efter drømmeboligen. Siden begyndelsen af 2022 er der kommet næsten 17.000 flere salgsskilte på boligmarkedet.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal fra Boligsiden viser, at der i dag står 47.700 boliger til salg. Det er fjerde måned i træk med stigende boligudbud, hvor der i perioden er kommet næsten 4.000 flere boliger til salg. Udbuddet af boliger rammer med dagens tal det højeste siden april 2020.

Boligmarkedet byder på det højeste antal salgsskilte i mere end 3,5 år. Det giver boligkøberne bedre kort på hånden i jagten efter drømmeboligen. Det sker efter en række magre år, hvor udbuddet var enormt lavt med meget få boliger at vælge mellem.

Siden begyndelsen af 2022 kommet næsten 17.000 flere salgsskilte på boligmarkedet. Det svarer til en stigning på mere end 50%. Det er simpelthen kommet mere liv i boligmarkedet. Han­del­sak­ti­vi­te­ten stiger, men samtidig er der endnu flere, som får appetit på at sætte boligen til salg. Sidste år var præget af usikkerhed, men der er kommet mere ro på, og det er med til at få sælgerne frem fra hiet.

Udbuddet af boliger er steget mærkbart de seneste par år, men med til historien hører også, at det kom fra et meget lavt udgangspunkt med meget få boliger til salg. Derfor er udbuddet ikke højt historisk set og lå højere op gennem 2010’erne. Til sammenligning var der 5%-10% flere boliger til salg så sent som i 2018-2019. Det lave udbud har i en lang periode været med til at holde en hånd under boligpriserne, men at det nu vokser stabilt, kan fjerne noget af den effekt.

Antallet af huse med et salgsskilt i forhaven steg i oktober med knap 300 til nu 34.269 huse til salg. Udbuddet af lejligheder voksede med godt 200, så der i dag står 8.349 lejligheder til salg. Sommerhuse var stort set uændret, hvor 5.082 sommerhuse i dag er til salg.

Der er kommet mere gang i boligmarkedet. De seneste 8 måneder i streg er huspriserne steget med 2,5%, mens lejligheder er steget de seneste 7 måneder i træk med 5,5%, når vi tager højde for sæsonudsving. I tiden inden faldt priserne dog omkring 9% på både huse og lejligheder. Også han­del­sak­ti­vi­te­ten vokser og er gået uafbrudt frem i et år nu.

Relaterede artikler