5%-lånet tæt på kurs 99

De hjemlige realkreditrenter har ligget mere eller mindre bomstille i et års tid. Her har renten på et fastforrentet realkreditlån heddet 5%. Men nu begynder 5%-lånet så småt at bevæge sig tættere på kurs 100.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Statsrenterne er faldet i den seneste tid blandt andet trukket ned af faldende inflationstal. I tirsdags fik vi nye og lavere inflationstal fra USA, og så sent som i dag blev en mærkbart lavere inflation i eurozonen bekræftet med nye tal.

Det smitter af på de hjemlige danske re­al­kre­di­tren­ter, hvor 5%-lånet med afdrag er millimeter fra at krydse kurs 99. I skrivende stund lyder gen­nem­snits­kur­sen på 98,99, og det er blot få uger siden, at kursen var helt nede i 97. Også 5%-lånet med afdragsfrihed rør på sig, og her er kursen i skrivende stund 98,15.

De hjemlige re­al­kre­di­tren­ter har ligget mere eller mindre bomstille i et års tid. Her har renten på et fastforrentet realkreditlån heddet 5%. Men nu begynder 5%-lånet så småt at bevæge sig tættere på kurs 100 i takt med, at renterne er begyndt at falde. Vi er ikke der endnu, hvor vi skal til at have 4%-lån på banen, men vi er i hvert fald tættere på end vi har været de sidste mange måneder.

Senest vi havde et 4%-lån i spil var i en kort periode i februar i år, men ellers skal vi tilbage til sommeren sidste år før det senest var på spillepladen. 4%-lånet kommer dog først i spil, hvis 5%-lånet kommer tættere på kurs 100 end det er i øjeblikket.

De seneste tre år har vi haft alt lige fra et 0,5%-lån til et 6,0%-lån i spil. Begyndelsen på 2021 bød på en rente på 0,5% på et 30-årigt fastforrentet lån, som altså i begyndelsen af oktober sidste år toppede med en rente på hele 6%. I dag står vi så med en rente på 5%.

Relaterede artikler