43.125 salgsskilte rundt om på boligmarkedet

Antallet af salgsskilte stiger for fjerde måned i træk. De flere salgsskilte giver køberne bedre forudsætninger for at finde drømmeboligen, når boligjagten skal i gang. Vi har i en længere periode befundet os i et terræn, hvor der været utrolig lidt at vælge i mellem.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra Finans Danmark viser, at der står 43.125 boliger til salg ved udgangen af november. Boligudbuddet fordeler sig med 30.920 huse, 7.721 lejligheder og 4.484 sommerhuse. Tager vi højde for sæson, så peger boligudbuddet også op i november, hvilket er fjerde måned i streg. Vi skal tilbage til foråret 2020 for at finde et tilsvarende boligudbud.

Antallet af salgsskilte stiger for fjerde måned i træk. De flere salgsskilte giver køberne bedre forudsætninger for at finde drømmeboligen, når boligjagten skal i gang. Vi har i en længere periode befundet os i et terræn, hvor der været utrolig lidt at vælge i mellem for boligkøberne, men det har de seneste måneder altså ændret på.

Der er kommet mere liv i boligmarkedet i takt med, at 2023 er skredet frem. Der er kommet omkring 30% flere bolighandler i forhold til samme tid sidste år, og flere sælgere kommer fra busken og sætter boligen til salg. Sidste år var der stor usikkerhed med høj inflation og ren­testig­nin­ger, men nu er der igen mere ro over situationen, og det får flere potentielle boligsælgere frem. I slutningen af sidste år nåede bolighandlerne ned på omkring det laveste i 10 år, men siden har pilen altså peget op.

Huspriserne er steget de seneste 8 måneder i træk med 2,9%, mens lejligheder er steget de seneste 7 måneder i streg med 6,7%, når vi tager højde for sæsonudsving. Det skal dog med, at huse og lejligheder faldt med omkring 9% i tiden inden.

Relaterede artikler