Apple Pay: Sådan kommer du i gang

Er du allerede kunde i Arbejdernes Landsbank, og har du en iPhone 6 eller nyere, kan du nemt og hurtigt komme i gang med at bruge Apple Pay. 

Med Apple Pay kan du betale med din iPhone, Apple Watch og andre Apple enheder i alle butikker, der tager imod kontaktløs betaling – både i Danmark og i udlandet. Du kan også betale i webshops og direkte i apps, når du handler på nettet fra din Apple enhed.

For at bruge Apple Pay skal du have et Visakort, Visa/dankort eller Mastercard fra Arbejdernes Landsbank og en iPhone 6 eller nyere. Derudover skal du sørge for, at din iPhone har den seneste IOS-opdatering.

Du kan anvende Apple Pay alle betalingssteder, markeret med:

Hvordan betaler jeg med Apple Pay?

 

Apple device med touch-id

Du betaler i butikker ved at holde din iPhone hen over betalingsterminalen, mens du har fingeren på touch-id. Når betalingen er gennemført, vil der stå ”OK” på skærmen, din iPhone vil vibrere, og der vil lyde et bip.

Apple device med face-id

Bruger du face-id, skal du i stedet trykke 2 gange på sideknappen og holde din iPhone hen over betalingsterminalen. Når betalingen er gennemført, vil der stå ”OK” på skærmen, din iPhone vil vibrere, og der vil lyde et bip.

Apple watch

Har du et Apple Watch, trykker du to gange på sideknappen og holder Apple Watch hen til betalingsterminalen. Du vil mærke et lille prik og høre et bip, når betalingen er gennemført.

Sådan kommer du i gang med Apple Pay

Læser du dette fra din iPhone eller anden Apple-enhed, som du vil installere Apple Pay på, kan du gå direkte i gang med opsætningen via denne knap: Og ellers følger du blot nedenstående guide.

Sådan gør du:

1. Tjek, at din iPhone har installeret den seneste IOS-opdatering:

 • Åbn Indstillinger og Generelt
 • Vælg Softwareopdatering
 • Hent og installer, hvis du mangler seneste opdatering

2. Tilføj dit Visakort eller Mastercard til Apple Wallet. Det kan du gøre på to måder:

 • Gå ind i din mobilbank (skal være opdateret til nyeste version) og tryk på menuen nederst i højre hjørne. Tryk på Kort i menuen og vælg det Visakort eller Mastercard, du ønsker at tilføje. Tryk på Tilføj til Wallet.
 • Åbn appen Wallet på din iPhone. Vælg Tilføj kort og følg vejledningen i appen.

3. Nu kan du betale med din iPhone, hvor du plejer at betale kontaktløst med dit fysiske kort.

Apple Pay Q&A

Du kan læse mere om, hvordan Apple Pay fungerer i vores Q&A, hvor du finder svar på de hyppigst stillede spørgsmål om Apple Pay.

 • Hvor kan jeg bruge Apple Pay?

  Du kan bruge Apple Pay i alle butikker, som tager imod kontaktløs betaling – både i Danmark og i udlandet. Se efter ikonet for kontaktløs betaling eller Apple Pay logoet. Du kan også betale i apps og webshops, der bruger Apple Pay som betalingsmulighed.

 • Hvordan betaler jeg?

  Du betaler i butikker ved at holde din iPhone hen over betalingsterminalen, mens du har fingeren på touch-id. Bruger du face-id, skal du i stedet trykke 2 gange på sideknappen og holde din iPhone hen over betalingsterminalen. Når betalingen er gennemført, vil der stå ”OK” på skærmen, din iPhone vil vibrere, og der vil lyde et bip.

  Har du et Apple Watch, trykker du to gange på sideknappen og holder Apple Watch hen til betalingsterminalen. Du vil mærke et lille prik og høre et bip, når betalingen er gennemført.

 • Kan jeg betale med Apple Pay på nettet – i webshops og apps?

  Ja, hvis wepshoppen eller appen tilbyder Apple Pay som betalingsmulighed.

  På iPhone og iPads godkender du betalingen med Touch ID. På en Mac i Safari skal du godkende betalingen via din iPhone, iPad eller Apple Watch.

 • Hvad skal jeg bruge for at få Apple Pay?

  Du skal bruge:
   - en kompatibel Apple-enhed
   - et Mastercard, Visa kort, eller Visa/dankort fra Arbejdernes Landsbank

 • Hvilke kort kan jeg tilmelde til Apple Pay?

  Du kan tilmelde alle typer af Mastercard, Visakort og Visa-delen af Visa/dankort.

 • IOS og enheder – hvad kræver det?

  Du kan bruge Apple Pay på følgende enheder:

  • iPhone: XR, XS, XS Max, X, 8, 8 Plus, 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus, 6, 6 Plus, SE.
  • iPad: Air 2, Pro, Mini 3 eller nyere
  • Apple Watch (alle serier)
  • Mac computer med Touch ID
  • Mac computer fra 2012 eller senere (sammen med en iPhone eller et Apple Watch med Apple Pay).

  Dit styresystem skal være opdateret med den seneste iOS version.

 • Hvordan kommer jeg i gang?

  Tjek om din iPhone har den seneste IOS-opdatering og føj herefter dit kort til Apple Wallet. Det kan du enten gøre i mobilbank eller i appen Wallet på din iPhone.

  I mobilbank trykker du på menuen nederst i højre hjørne. Tryk herefter på Kort i menuen og vælg det Visakort eller Mastercard, du ønsker at tilføje. Tryk på Føj til Wallet.

  I appen Wallet på din iPhone vælger du Tilføj kort og følger vejledningen i appen.

 • Hvad koster det?

  Det koster ikke noget at have Apple Pay, og der er heller ingen gebyrer på betalinger med Apple Pay.

  Der kan dog være gebyr i forretningerne, hvis du anvender dit firmakort. Det er uanset, om du bruger Apple Pay eller betaler med det fysiske kort.

 • Hvor sikkert er det?

  Apple Pay har en høj sikkerhed, fordi der ikke ligger kortoplysninger på telefonen, og der ikke sendes kortoplysninger mellem mobil og terminal. Ved hvert køb bliver der i stedet sendt en unik transaktionskode, så dine betalinger forbliver sikre og private. Derudover skal alle betalinger godkendes med dit fingeraftryk (Touch ID) eller ansigtsgodkendelse (Face ID).

  Skulle der alligevel ske et misbrug, vil du være ligeså godt dækket, som når du benytter et almindeligt betalingskort. 

 • Kan jeg tilføje mere end ét kort til Apple Pay?

  Ja. Der kan ligge op til 12 kort i Apple Wallet.

  Og du kan maksimalt lægge det samme fysiske kort på 9 forskellige enheder (fx en iPhone, et Apple Watch, en Mac Book osv.)

 • Hvordan vælger jeg hvilket kort, jeg vil betale med?

  Har du mere end ét kort i Apple Pay, kan du skifte til et andet på skærmen, inden du gennemfører betalingen. Det gør du ved at "swipe". Ellers betaler du automatisk med det kort, du har markeret som dit foretrukne.

 • Betaler jeg med Visa-delen eller Dankort, når jeg tilføjer mit Visa/dankort til Apple Pay?

  Når du betaler med Apple Pay, betaler du med Visa-delen af dit Visa/dankort.

 • Er der forskel på, om jeg betaler et beløb større eller mindre end 350 kr.?

  Nej, Apple Pay fungerer på samme måde, uanset beløbets størrelse.

 • Er der en beløbsgrænse ved betaling med Apple Pay?

  Beløbsgrænsen på Apple Pay er den samme som på dit kort. På Visa/dankort bruger Apple Pay Visa-delen af dit kort, og det betyder, at du højst kan hæve 25.000 kr. pr. løbende 30 dage. På øvrige korttyper gælder de samme grænser, som på dit fysiske kort.

 • Hvad gør jeg, hvis min telefon bliver stjålet?

  Hvis du mister din telefon, skal du hurtigst muligt kontakte os, så kortene i Apple Pay kan blive spærret. Du kan også selv gøre det i Find min iPhone i iCloud.

  Vi anbefaler, at du sætter mobilen til automatisk at låse, når du ikke bruger den, så andre ikke kan få adgang til mobilen og Apple Pay.

 • Min bedre halvdel og jeg deler mobiltelefon, Kan vi begge tilmelde betalingskort til den samme Apple Pay?

  Nej. Apple Pay er personlig og bør derfor ikke deles mellem flere personer/kortholdere.

 • Jeg har fået ny iPhone – hvordan flytter jeg mine kort til den nye?

  Når du tilmelder din nye iPhone til dit Apple-ID, bliver dine kort i Apple Pay automatisk synkroniseret med over.

 • Mit betalingskort er ved at udløbe eller er allerede udløbet. Hvad gør jeg?

  Der sker en automatisk opdatering, når det nye kort aktiveres.

 • Mit plastikkort er spærret, men hvorfor kan jeg ikke bruge det virtuelle kort i Apple Pay?

  Dit virtuelle kort er forbundet med dit plastikkort, og hvis ikke dette er aktivt, kan du ikke benytte dit virtuelle kort.

 • Hvordan fjerner jeg Apple Pay på min telefon?

  Du kan ikke fjerne Apple Pay, da det ikke er en app. Men du kan fjerne din betalingsmulighed ved at slette dine kort i Wallet.

 • Kan jeg betale med Apple Pay fra låst skærm?

  Ja. Har du en iPhone med Face ID, skal du trykke to gang på sidetasten for at aktivere Apple Pay. Bruger du en iPhone med Touch ID skal du holde en finger på fingeraftrykslæseren (hjem knap) for at aktivere Apple Pay.

 • Kan jeg gennemføre en betaling, hvis jeg er uden for mobil dækning?

  Ja, Apple Pay kræver ikke adgang til mobilnet eller wifi, for gennemføre en betaling

 • Hvorfor kan jeg ikke se en Apple Pay betaling med det samme på min posteringsoversigt?

  En betaling med Apple Pay betragtes som en international betaling, derfor vil betalingen først kunne ses efter nogle dage, ligesom hvis du bruger dit kort i udlandet.

 • Hvordan kan jeg se på min posteringsoversigt, at jeg har betalt med Apple Pay?

  Umiddelbart vil du ikke kunne se det, da en Apple Pay-betaling, vil ligne en hver anden kortbetaling. Men åbner du posteringen på kuverten, vil der i supplerende tekst stå, hvis der er anvendt Wallet til at betale med. Du kan også se en oversigt over de seneste 10 Apple Pay betalinger i Apple Wallet.

 • Hvor gammel skal jeg være for at bruge Apple Pay?

  Apple Pay er tilknyttet dit Apple ID, hvor du minimum skal være 13 år. Derudover skal du være opmærksom på aldersgrænsen for hhv. dit Visakort og Mastercard.

  Alle Arbejdernes Landsbanks betalingskort kan tilknyttes Apple Pay. Det betyder, at alle kunder - også de helt unge ned til 7 år - i princippet kan tilknytte deres kort til Apple Wallet, hvis de har et betalingskort, Apple ID og en iPhone. Børn under 13 år kan ifølge Apple Supports danske retningslinjer ikke selv oprette et Apple-id. Vær dog opmærksom på, at du som forælder kan give dit barn et verificeret forældresamtykke og oprette et Apple ID på dit barns vegne i jeres familiegruppe via Familiedeling. Vi anbefaler derfor, at du tjekker, om du på et tidspunkt har oprettet et Apple ID på dit barns vegne, som dit barn kan råde over ift. at bruge Apple Pay.

 • Jeg har forsøgt at tilføje mit kort til Apple Pay, men bliver afvist. Hvorfor?

  Tjek at du opfylder alle krav:

  • IPhone 6 eller nyere
  • Mastercard, Visakort eller Visa/dankort fra Arbejdernes Landsbank
  • Seneste iOS opdatering: Åbn Indstillinger og Generelt på din iPhone. Vælg Softwareopdatering. Hent og installer, hvis du mangler seneste opdatering.

  Hvis det det stadig ikke virker, så ring til vores support på 38 48 48 40.

 • Hvor kan jeg få hjælp til Apple Pay?

  Du kan ringe til vores support på 38 48 48 40. Her kan du få hjælp alle hverdage og i weekenden:

  Mandag – torsdag: 8.00– 22.00

  Fredag: 8.00– 18.00

  Lørdag: 10.00 – 18.00

  Søndag: 10.00 – 22.00