5 grunde til at lave en fremtidsfuldmagt

5 grunde til at lave en fremtidsfuldmagt

Kilde: Chefjurist i TestaViva Jeppe Paaske

Hvad skal der ske, hvis du en dag bliver syg eller får en tagsten i hovedet, så du ikke længere kan tage vare på dig selv? Tag stilling i dag og opret en fremtidsfuldmagt hos TestaViva. 

En fremtidsfuldmagt er relevant for alle over 18 år, og den giver tryghed for dig og dine kære. Her får du fem gode råd til at få styr på fremtidsfuldmagten, før det er for sent. 

1. Bestem selv, hvem der må handle på dine vegne

Med en fremtidsfuldmagt vælger du, hvem der skal kunne handle på dine vegne, hvis du en dag ikke selv er i stand til det. Du kan vælge at indsætte én eller flere fuldmagtshavere, og du kan bestemme hvem der skal være de primære fuldmagtshavere, og hvem der skal kunne tage over, hvis de primære fuldmagtshavere ikke kan varetage opgaven.

2. Få medbestemmelse over dine personlige og økonomiske forhold

Du bestemmer selv, om dine fuldmagtshavere både skal have adgang til dine personlige og økonomiske forhold, eller om de kun skal have adgang til en af forholdene. TestaViva anbefaler, at fuldmagthaverne får adgang til både personlige og økonomiske forhold.

Opret dine juridiske dokumenter nemt

Opret dine juridiske dokumenter nemt

TestaViva er et særligt tilbud til dig, der er kunde i Arbejdernes Landsbank.

Læs mere

3. Hjælp dem, der skal hjælpe dig

Med en fremtidsfuldmagt behøver dine pårørende ikke Familieretshusets (tidl. Statsforvaltningen) godkendelse til fx at sælge huset, købe gaver og få indsigt i dine lægejournaler, selvom de står i en situation, hvor der kræves hurtig handling.

4. Undgå splid i familien

Det kan være svært for dine pårørende at beslutte, hvem der skal have lov til at tage vare på dine forhold, hvis ikke du selv kan. Denne beslutning tager du i en fremtidsfuldmagt - og dermed kan du minimere risikoen for, at der opstår problemer i familien.

5. Kom uden om ventetid og fastlåste informationer

Hvis du ikke har lavet en fremtidsfuldmagt, og du en dag ikke kan tage vare på dig selv, er det Familieretshuset, der træffer afgørelse om, hvem der skal være din(e) fuldmagtshaver(e). Denne afgørelse kan tage op til et år - i mellemtiden vil dine personlige og økonomiske informationer være fastlåst.

Opret en fremtidsfuldmagt

Se hvordan du nemt opretter en begunstigelseserklæring og kom i mål med dine juridiske dokumenter.