Gå til indhold PrivatErhvervAL-KontoKig Gå til navigation
Lån til sommerhus

Lån til sommerhus

Når vejret skifter til varmere dage, er der mange, der drømmer om at få græs og sand under fødderne. Især hvis du bor i lejlighed, kan et sommerhus være et højt ønske. Og med de forbedrede finansieringsregler, der er trådt i kraft den 4. maj 2017, er det nu endnu mere attraktivt at blive sommerhusejer.

Hvordan finansierer jeg mit sommerhus?

Op til 75 % af sommerhusets værdi kan fra den 4. maj 2017 belånes som realkreditlån. De sidste 25 % skal finansieres på anden vis. Det kan enten være egen opsparing, lån i en evt. helårsbolig eller et almindeligt banklån til bolig eller Prioritetslån. Hvordan man vil sammensætte finansiering af sit fritidshus er meget individuelt, og afhænger blandt andet af den enkeltes økonomi. Som hovedregel anbefaler vi dog, at man afdrager på realkreditlån, der overstiger 60 % af værdien. Vær opmærksom på, at finanssektoren har sat et minimumskrav til egen udbetaling på 5% af købesummen samt omkostninger forbundet med boligkøbet.

Prøv vores boligberegner og beregn, hvad et nyt realkreditlån til dit sommerhus vil koste pr. måned. Du skal kun indtaste pris og udbetaling for at få oplyst ydelsen på forskellige typer af realkreditlån.

Gå til beregner.

Nye regler for sommerhuse

Hør vores cheføkonom Signe Roed-Frederiksen fortælle om den nye finansieringsmulighed for sommerhuse samt den nye pensionistregel.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening