Husk pensionen inden årsskiftet

Overvejer du at indbetale ekstra til din pension, så husk at gøre det snart, hvis du vil drage nytte af skattefradraget. Sidste frist er 28. december, hvis du indbetaler på en ratepension eller livrente i Arbejdernes Landsbank.

Hvis du har luft i budgettet og gerne vil have lidt flere penge mellem hænderne, når du bliver pensionist, kan du med fordel overveje at indbetale ekstra på din pen­sions­op­spa­ring. Selv små, løbende indbetalinger kan få stor betydning i sidste ende på grund af mange års afkast og renters rente-effekten.

Indbetaler du ekstra på din ratepension eller livrente, kan du trække beløbet fra i skat. Det er særligt en fordel, hvis du betaler topskat. Du skal dog være opmærksom på evt. delvis modregning i pen­sion­s­til­læg­get fra det offentlige, når pengene engang skal udbetales.

Du får ikke et skattefradrag for ind­be­ta­lin­ger­ne til en al­ders­op­spa­ring, men der kan være mange andre gode grunde til at have en al­ders­op­spa­ring. Læs mere om fordelene med en al­ders­op­spa­ring 

Få gode råd om din pension

Deadline for dine pen­sions­ind­be­ta­lin­ger i 2023

Hvis du beslutter dig for at sætte ekstra penge ind på din pen­sions­op­spa­ring i år, skal du - for at opnå fradrag for din pen­sions­ind­be­ta­ling i 2023 - have indbetalt senest:

Via netbank

Torsdag 28. december kl. 21.00
for overførsler til pensionskonti i andre banker

Fredag 29. december kl. 21.00
for overførsler til pensionskonti i Arbejdernes Landsbank

I filialen

Fredag 29. december i bankens åbningstid
- men meget gerne før!

Så meget kan du indbetale i 2023

  • Ratepension privat 60.900 kr.
  • Ratepension arbejdsgiver 66.195 kr.
  • Al­ders­op­spa­ring
    - over 5 år til fol­ke­pen­sions­al­der: 8.800 kr.
    - 5 år/under 5 år til fol­ke­pen­sions­al­der: 56.900 kr.
  • Livrente privat 56.100 kr. (ingen begrænsning i indbetaling men særlige fradragsregler)
  • Livrente arbejdsgiver: Fuldt fradrag for indbetaling

Be­løbs­græn­ser­ne gælder årets samlede indskud. Vil du gerne sætte ekstra ind på en privat ordning hos os, skal du huske at tage højde for, hvad der er indbetalt på din pen­sions­ord­ning via dit arbejde.

Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig, så tag fat i os.

Relaterede artikler