NemID bliver til MitID

Inden længe bliver din digitale signatur - NemID - til MitID. Det er en ny og opdateret løsning, som du skal bruge til alt det, du bruger NemID til i dag. Som kunde i Arbejdernes Landsbank får du besked i din net-/mobilbank, når det er din tur til at få MitID.  

NemID bliver til MitID

Overgangen til MitID kommer til at foregå over en længere periode og vil strække sig ind i 2022. Den lange periode skyldes, at det tager tid at få alle over på den nye løsning på en god og sikker måde.

NemID lukkes først ned, når alle borgere har fået MitID. Det betyder, at du vil opleve stadig at skulle bruge dit NemID nogle steder, selvom du har fået MitID. Det er derfor rigtig vigtigt, at du gemmer NemID nøglekort og NemID nøgleapp, indtil MitID er fuldt indfaset.

Hvad er nyt?
Det nye ved MitID er, at du ikke længere kan bruge et fysisk nøglekort, når du bruger MitID. Din digitale signatur vil i stedet være app-baseret eller fungere ved brug af en kodeoplæser eller kodeviser. Læs mere om MitID app, -kodeviser og -kodeoplæser her. 

Noget andet der også er nyt er, at vi med MitID kommer til at opleve, at vores digitale signatur kan følge med tiden. MitID er nemlig en forbedret og fremtidssikret version af din digitale signatur, som kan videreudvikles løbende.  

Sådan får du MitID
Du får besked fra os, når det er din tur til at få MitID. Beskeden får du i din net-/mobilbank, hvor en flertrinet selv­be­tje­nings­pro­ces vil fremgå. Når du har modtaget beskeden, har du 30 dage til at skifte over til MitID.

Er dine ID-oplysninger opdaterede?
Mange danskere modtager i de her uger et brev fra Di­gi­ta­li­se­rings­sty­rel­sen i e-Boks, der beder dem bekræfte deres identitet i NemID-app’en med deres pas. Det handler om at sikre, at man rent faktisk er den person, som man giver sig ud for at være med NemID.

Opdateringen er en forberedelse til at kunne komme på MitID. 

Lever dit NemID allerede op til de nye sikkerhedskrav, får du ikke et brev, og skal derfor heller ikke foretage dig noget.

Læs mere om MitID her.

Relaterede artikler