Husk fristen og få fradrag for din pensionsindbetaling

Har du planer om at indbetale ekstra til din pension, så husk at gøre det snart – hvis du vil have glæde af skattefradraget. Deadline for indbetaling er 30. december, hvis du indbetaler på en ratepension, aldersopsparing eller livrente i Arbejdernes Landsbank.

Husk fristen og få fradrag for din pensionsindbetaling

Hvis du har luft i budgettet og gerne vil have lidt flere penge mellem hænderne, når du bliver pensionist, kan du med fordel overveje at indbetale ekstra på din pen­sions­op­spa­ring. Selv små løbende indbetalinger kan få stor betydning i sidste ende på grund af mange års afkast og renters rente-effekten.

Indbetaler du ekstra på din ratepension eller livrente pension, kan du trække beløbet fra i skat. Det er særligt en fordel, hvis du betaler topskat. Du skal dog være opmærksom på evt. delvis modregning i pen­sion­s­til­læg­get fra det offentlige, når pengene en gang skal udbetales.

Du får ikke et skattefradrag for ind­be­ta­lin­ger­ne til en al­ders­op­spa­ring, men der kan være mange andre gode grunde til at have en al­ders­op­spa­ring. Læs mere om fordelene med en al­ders­op­spa­ring

Så meget kan du indbetale i 2021

  • Ratepension privat 58.500 kr.
  • Ratepension arbejdsgiver 63.586 kr.
  • Al­ders­op­spa­ring 
    Over 5 årtil fol­ke­pen­sions­al­der: 5.400 kr.
    5 år/under 5 år til fol­ke­pen­sions­al­der: 52.400 kr. 
  • Livrente privat 53.800 kr. (ingen begrænsning i indbetaling men særlige fradragsregler)
  • Livrente arbejdsgiver: Fuldt fradrag for indbetaling

Be­løbs­græn­ser­ne gælder årets samlede indskud. Vil du gerne sætte ekstra ind på en privat ordning hos os, skal du huske at tage højde for, hvad der er indbetalt på din pen­sions­ord­ning via dit arbejde.

Er du i tvivl om hvad der er det rigtige for dig, så tag fat i os og få et godt råd.

Relaterede artikler