Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Så lav er F-kort-renten det næste halve år

Så lav er F-kort-renten det næste halve år

2. januar 2017
Gå til nyhedsoversigt

Kunder med realkreditlånet F-kort, også kendt som F1-lånets afløser, kan gå nytåret i møde med en ny, lav rente.

De nye rentesatser for F-kort-lån landede igen meget tæt på 0 pct., da de blev fastsat den 27. december. De gælder fra 1. januar 2017 til 30. juni 2017.

For kunder med F-kort er der tre forskellige rentesatser, afhængig af hvornår man optog sit lån. Alle F-kort-lånere får direkte besked i e-boks om lige præcis deres renteændring og betydningen for den månedlige ydelse. Forskellen er dog minimal:

Nye rentesatser (i parentes den hidtidige rente gældende i 2. halvår 2016)

  • Optaget før 20. maj 2015: 0,00 pct. (0,00 pct.)
  • Optaget mellem 21. maj 2015 og 1. april 2016: -0,0783 pct. (-0,1606 pct.)
  • Optaget efter 1. april 2016: 0,2259 pct. (0,1436 pct.)

Der er altså tale om marginale rentestigninger. Det betyder, at F-kort-lånerne kan se frem til stort set uændrede månedlige ydelser.

”Hvis man er til variabelt forrentede lån, så er F-kort lånet det absolut billigste realkreditlån i øjeblikket målt på den månedlige ydelse efter skat. F-kort er et oplagt alternativ til især F1-lånet. Ulempen - i forhold til et fastforrentet lån – er naturligvis, at man kun kender sin rente et halvt år frem,” siger privatøkonom Brian Rasmussen fra Arbejdernes Landsbank.

Negativ rente giver ekstra afdrag på nogle lån

Har man F-kort-lån hos Totalkredit optaget mellem den 21. maj 2015 og 1. april 2016, får man endnu engang glæde af den negative rente. Det får man gennem et ekstraordinært afdrag på sit lån det kommende halve år. Det gælder også, selv om det er et afdragsfrit F-kort-lån.
Får man en negativ rente, beskattes det som renteindtægt, selv om det bliver brugt som ekstraordinært afdrag på lånet.

FAKTA

Hvad er F-kort?
F-kort-lånet er ofte blevet beskrevet som ”F1-lånets afløser”, fordi det har mange af de samme egenskaber, men er en tand billigere for kunderne og anses for at være et mere sikkert lån for realkreditinstitutterne.

F-kort er p.t. et 3-årigt lån med variabel rente, som reguleres hvert halve år, 1. januar og 1. juli, på baggrund af den såkaldte 6-måneders CITA-referencerente, som er den rente, bankerne kan låne penge af hinanden til. Dertil kommer et rentetillæg til investorerne, som køber obligationerne.

Derfor er F-kort renten så lav
Rentesatsen på F-kort afhænger primært af de ledende rentesatser fra ECB og Nationalbanken. ECB har en toneangivende rente på -0,4 pct. – den laveste nogensinde - og Nationalbankens indskudsbevisrente er på -0,65 pct. siden 8. januar 2016.