Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Billigere biler: Det koster det at låne

Billigere biler: Det koster det at låne

11. oktober 2017
Gå til nyhedsoversigt

Kommende bilkøbere har ventet i spænding, og bilmarkedet har været sat helt i stå. Men nu har bilimportørerne regnet færdig, og mange bilpriser har fået et hak nedad som følge af den nye aftale om lavere registreringsafgifter. Det kommer dig til gode, hvis du skal ud at sparke til dæk i weekenden eller efterårsferien.

Større familiebiler som Volkswagen Passat er faldet næsten 60.000 kr. i pris, og mellemklassebiler som Nissan Qashqai i standardudgave er blevet næsten 20.000 kr. billigere. Derimod er en mikrobil som Citroen C1 blevet ca. 8.000 kr. dyrere.

Det koster det at købe

Men hvad koster det pr. måned at låne 200.000 kr. til køb af ny bil som fx en Nissan Qashqai til en værdi af 250.000 kroner? (Udbetaling på 20 pct., dvs. 50.000 kr.)

Det koster 2.763 kr. om måneden i 7 år. I alt 236.323 kr. Du kan se detaljer for lånet her. 

Dertil kommer årlige udgifter til forsikring (ca. 7.000 kr.), vægtafgift (2.000) og vedligeholdelse.

Købe eller lease

For de fleste danskere står valget mellem at købe og at lease. I 2016 valgte 57 pct. at købe, mens 43 pct. valgte at lease. Lige nu er leasingmarkedet dog sat helt i stå, fordi leasingbranchen stadig overvejer, om de skal justere på priserne som følge af den nye lovgivning på området.

”Om du skal købe eller lease, er først og fremmest et spørgsmål om dine behov. Hvis du køber, så skal det være, fordi du gerne vil beholde samme bil i mindst 5 år. Så er køb som regel det billigste,” siger privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank og fortsætter:

”Hvis du leaser, så skal det være, fordi fleksibilitet er vigtigt for dig. Du binder dig ikke til en stor udgift i længere tid, og du kan billigt komme af med bilen eller skifte til en anden model. Til gengæld betaler du lidt mere om måneden for at have den fleksibilitet, og du behøver ikke at bekymre dig om værkstedsregninger og værditab.”

Arbejdernes Landsbank tilbyder i øjeblikket billån fra 2,95 pct. i rente. Læs mere her.