Erhvervsrådgiveren

Erhvervsrådgiveren

Vores kundeportefølje af erhvervskunder indeholder små og mellemstore erhvervskunder - og du skal være kundernes kompetente sparringspartner i forhold til de økonomiske udfordringer, som de står over for. 

Læs om jobbet som erhvervsrådgiver og mød erhvervsrådgiver Jacob Leth Pedersen, Erhvervscenter Aarhus/Midtjylland.

Som erhvervsrådgiver får jeg alle de faglige udfordringer, jeg har brug for

Arbejdernes Landsbank har skruet kraftigt op for ambitionerne på erhvervsområdet de seneste år. Banken har i dag 6 erhvervscentre, hvor der hersker et stærkt fagligt miljø. Derudover tilbyder banken erhvervsrådgivning i hele landet og har samlet set op mod 100 erhvervsrådgivere. En af dem er Jacob Leth Pedersen, der blev hentet til bankens filial i Aarhus i marts 2013.

- Som erhvervsrådgiver får jeg alle de faglige udfordringer, som jeg har brug for. Der er ikke to virksomheder, der er ens og har brug for det samme. Mine kompetencer kommer blandt andet i spil, når virksomheder og ejerkredse vil drøfte anlægs- og driftsfinansiering og ønsker god sparring, inden de skal tage beslutninger og vælge løsninger. Og jeg synes, det er ekstra spændende, når jeg skal med ind over et generationsskifte eller et virksomhedsopkøb. Her er der mange muligheder for at lave den rigtige konstruktion og finansiering, siger Jacob, der senest har læst HD 2. del i ekstern regnskab og økonomistyrring.

- Jeg har alle slags virksomheder i min kundeportefølje, og jeg kan især godt lide at rådgive håndværks- og produktionsvirksomheder. Jeg har blandt andet en stor fiskegrossist, som sælger fisk til mange store supermarkeder i Danmark samt restauranter. I det engagement har jeg fået mange interessante opgaver som erhvervsrådgiver, siger Jacob, der i øvrigt selv er lystfisker i sin fritid.

Jacob har primært små og mellemstore virksomheder i sin portefølje, og der er plads til flere. Derfor laver han og 2-3 erhvervskolleger også jævnligt opsøgende aktiviteter for at få nye erhvervskunder ind i banken.

- Banken rykker kraftigt på erhvervsområdet i øjeblikket. Som erhvervsrådgiver oplever jeg, at jeg har stor frihed til at planlægge min egen dag, og jeg har formentlig mere indflydelse på mit eget arbejde og på rådgivningen af kunderne, end jeg ville have i en større bank.

Selv om Jacob er erhvervsrådgiver, yder han som ansat i Arbejdernes Landbank også privatrådgivning af kunderne, så han optimerer samspillet mellem kundernes erhvervs- og privatøkonomi til kundens bedste: 

- Det er en kæmpe styrke, at vi kan give kunderne en helhedsrådgivning, der kommer hele vejen rundt. Kunderne sætter stor pris på, at der er én person, de kan henvende sig til. Jeg kan selvfølgelig ikke holde mig helt skarp på bl.a. pensionsregler, når jeg samtidig skal vide alt om virksomhedsøkonomi, så jeg har altid mulighed for at få hjælp fra mine kolleger på privatområder, hvis jeg har behov for det.

Arbejdernes Landsbank ønsker langvarige kunderelationer, som baseres på tillid og en ægte interesse for virksomhederne og menneskerne bag. Udgangspunktet er kundernes behov, ikke bankens salg.

Jacob Leth Pedersen, 38, blev hentet til Arbejdernes Landsbank som erhvervsrådgiver i marts 2013 fra en tilsvarende stilling i Den Jyske Sparekasse. Jacob begyndte oprindeligt som bankelev i Midtbank i Vejle, der senere blev til Handelsbanken. Siden 2006 har han primært arbejdet som erhvervsrådgiver. Sideløbende med arbejdet har han supplereret med HD 1. del og HD 2. del i ekstern regnskab og økonomistyring.

Privat bor han med sin kæreste i Hørning, hvor en stor del af fritiden bliver brugt på at sætte hus i stand. Derudover er han glad for at fiske, og så har styrketræningen erstattet fodbolden som motionsform. Når muligheden byder sig, tager han også meget gerne med kolleger og kunder på Aarhus Stadion, hvor banken er sponsor for AGF. 

Job som erhvervsrådgiver

Som erhvervsrådgiver i Arbejdernes Landsbank får du din egen kundeportefølje, som du er ansvarlig for at rådgive efter vores erhvervskundekoncept. Du skal kunne rådgive om:

  • Kreditgivning
  • Likviditetsplanlægning - herunder finansieringsløsninger og investeringsrådgivning
  • Betalingsformidling.

Og i denne sammenhæng skal du tilstræbe et tæt samarbejde og informationsudveksling med erhvervskundens øvrige rådgivere (revisor/advokat).

Herudover skal du f.eks.

  • tilrettelægge eksterne aktiviteter, der skal være med til at øge bankens forretningsomfang samt øge kendskabet til Arbejdernes Landsbank som en bank for erhvervskunder.
  • planlægge og afholde kundemøder; herunder besøge eksisterende og potentielle erhvervskunder.
  • udnytte relevante netværk med henblik på anbefaling af nye kunder.
  • sikre erhvervskundens private engagement og dermed tilbyde kunden mulighed for en Værdisamtale.
  • tilstræbe et tæt samarbejde og informationsudveksling med erhvervskundens øvrige rådgivere.