Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Boligejerne konverterede for 10 mia. kr. i sidste uge – mindre konverteringsbølge under opsejling

Boligejerne konverterede for 10 mia. kr. i sidste uge – mindre konverteringsbølge under opsejling

25. januar 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra realkreditinstitutterne viser, at indfrielserne ved udgangen af sidste uge foreløbigt er oppe på næsten 33 mia. kr. Det er en stigning på 10 mia. kr. fra ugen før. Opsigelsesfristen venter på fredag den 29. januar.

Tallene fra realkreditinstitutterne betyder, at der anes en mindre konverteringsbølge i horisonten, når vi kommer om på den anden side af fredagens opsigelsesfrist. Det vil dog alene være en mindre bølge, som i størrelse vil minde om dem, som vi har set ved de to seneste frister i juli og oktober sidste år. Vi forventer, at konverteringsaktiviteten vil ligge på den gode side af 50 mia. kr., hvor 0,5 pct. lånet p.t. fås til en kurs lige omkring 97. Det er derfor især boligejere med 2 pct. lån eller derover, som vil have størst gavn af en nedkonvertering, men også boligejere med 1,5 pct. lån skal holde skarpt øje med mulighederne i de kommende dage.

Vi kan se, at interessen fra boligejere, som ønsker at konvertere realkreditlånet, er tiltagende her frem mod opsigelsesfristen på fredag den 29. januar. Det er helt naturligt, da nogle kan sidde og lurepasse op til fristens udløb. Det er dog ikke risikofrit. For ulempen og risikoen er, at kursen kan falde og dermed reducere gevinsten i forbindelse med låneomlægningen og for nogle måske helt ødelægge den, såfremt det sker.

Har man i dag et 2 pct. lån med afdrag med en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger det til et nyt 0,5 pct. lån, så sparer man ca. 220 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 4,5 år.