Rekordhøj lønmodtagerbeskæftigelse før coronaens indtog – en rekord vi allerede nu kan vinke farvel til

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at lønmodtagerbeskæftigelsen steg med 1.800 personer i februar.

En anelse lavere forbrugertillid

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at løn­mod­ta­ger­be­skæf­ti­gel­sen steg med 1.800 personer i februar. Samlet set medfører dagens tal, at løn­mod­ta­ger­be­skæf­ti­gel­sen slår ny rekord med 2.806.371 personer. Med andre ord har der aldrig været så mange i arbejde, som der var i februar.

 

Vi må dog sande, at vi godt kan vinke farvel til denne rekord. Cornavirussens indtog i dansk økonomi har indtil videre medført, at antallet af nytilmeldte ledige er steget med over 45.000, mens 150.000 danskere er sendt hjem på løn­kom­pen­sa­tion. Sammenligner vi med finanskrisen, steg ledigheden med 10.000 om måneden, da det gik værst for sig, hvilket vidnet om, hvor voldsomme tal vi i øjeblikket er vidne til.

 

Der er ingen tvivl om, at dansk økonomi står i økonomisk recession, og vi kan ikke afvise at be­skæf­ti­gel­ses­frem­gan­gen vil blive banket 5 år tilbage. Vi må derfor sande, at vi vil komme til at vente nogle år, før vi igen kan glæde os over jobrekorder. For selvom jeg tror recessionen bliver kort, kommer vi ikke uden om, at den bliver dyb, og at der derved unægtelig vil være nogen som mister deres arbejde permanent.

 

Det er en voldsom tid, men den kommer heldigvis på et solidt økonomisk bagtæppe. Dansk økonomi var inde i en højkonjunktur med be­skæf­ti­gel­ses­frem­gang, men uden at der var opbygget nogle synderlige ubalancer i dansk økonomi. Det betyder, at vi har været godt rustet til krisen herhjemme.

 

Dertil er der af flere omgange sendt massive økonomiske hjælpepakker afsted fra regeringens side med det formål at afbøde de økonomiske konsekvenser, og der kan sagtens være mere på vej. Det skal bestemt hilses velkommen på et tidspunkt, hvor vi står i en stresset periode for virksomheder, lønmodtagere samt det finansielle system.

Relaterede artikler