Stor efterspørgsel efter danske feriehuse i sommerferien

Det er det næsthøjeste niveau siden 2005.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der ved udgangen af marts er booket 167.901 husuger i højsæsonen, som defineres som juli og august. Det er det næsthøjeste niveau siden 2005, hvor statistikken går tilbage til, og bliver kun overgået af antallet af bookinger sidste år. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger der er foretaget til og med marts måned.

Antallet af danske bookinger til højsæsonen lyder ved udgangen af marts på 37.087 husuger, hvilket er 57% færre end i 2021. Omvendt er antallet af udenlandske bookinger ved udgangen af marts på 130.814 husuger, som er 37% flere end sidste år.

Der er udsigt til endnu en flot højsæson for de danske fe­ri­e­hus­ud­le­je­re, om end antallet af bookinger er lavere end sidste år. Det er tydeligt, at mange danskere hellere vil en anden ferieform i år, mens antallet af udenlandske bookinger begynder at nærme sig tiden før krisen satte ind.

Ser vi mere bredt på bookingerne for hele den resterende del af 2022, så kan vi se, at feriehusene er endnu mere populære udenfor højsæsonen. Ved udgangen af marts er der booket i alt 441.132 husuger til resten af året. Det er en stigning på næsten 18% i forhold til samme tidspunkt sidste år, og samtidig også højere end i 2020 og 2019 på samme tidspunkt. Også her er det især de udenlandske gæster, som vender retur, mens de danske bookinger går tilbage.

Relaterede artikler