Skidt start på året for bilsalget

Bilsalget lider under leveranceproblemer som følge af mangel på materialer og udstyr.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
14.350 personbiler kørte over kantstenen hos bilforhandlerne i november

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt 11.623 nye personbiler i februar, når der tages højde for sæsonudsving. Det er en flere solgte biler end i januar. 

Bilsalget har fået en miserabel start på året, hvor vi ser et bilsalg, som kun er marginalt bedre end de to første måneder af 2021 under nedlukningen. Bilsalget lider under le­ve­ran­ce­pro­ble­mer som følge af mangel på materialer og udstyr.

De opladelige biltyper vinder også lidt frem igen i februar efter de også havde en sløv start på året i januar. 33,4% af salget i februar af nye personbiler var en el- eller hybridbil mod 30,5% i januar. Opdeler vi, så udgør elbilen 16,8% og hybridbilen 16,7%. 

For anden måned i streg sidder elbilen i førertrøjen, mens hybridbilen er henvist til andenpladsen. Der skal dog et målstregsfoto i brug for at se forskellen. Samlet set peger de opladelige biltyper igen op i det samlede bilsalg efter, at januar bød på den laveste andel i 8 måneder.

Vi forventer, at de opladelige biltyper vil fortsætte med at øge deres andel af det samlede bilsalg, hvor elbilen fortsat vil vinde frem på bekostning af hybridbilen. Bilsalget vil dog overordnet set formentlig være udfordret af le­ve­ran­ce­pro­ble­mer­ne i en tid endnu.

Relaterede artikler